Alla inlägg under maj 2010

Av Gustav & Filippa - 20 maj 2010 23:02

I dag har det hänt mycket roliga saker på dagis. På förmiddagen fick alla 06:or åka buss in till stan för att gå på teater. Det var såklart mycket uppskattat. På eftermiddagen väntade sedan vårstädning på dagis, inte inomhus utan ute på gården. Mamma planterade blommor som hon köpt på Gränby och pappa grillade korv till alla hungriga barn och föräldrar. Var ska sleven vara om inte i grytan? Så uttryckte en av fröknarna det hela. Filippa sprang omkring bland de andra barnen som om hon aldrig gjort annat. Hon verkade känna sig väl tillrätta med andra ord. Förhoppningsvis bådar det gott inför inskolningen i augusti!


När vi kom hem väntade ännu mera arbete. Pappa klippte gräsmattan för första gången i år och mamma fortsatte sitt krig mot maskrosorna. De sistnämnda ser ut att gå mot en solklar seger kan vi avslöja i all hemlighet. Betydligt roligare än så är att äppelträden nu blommar för fullt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2010 21:57

  

  

  

  

I dag har Gustav haft namnsdag. Det är nämligen Erik-dagen i dag. Detta måste naturligtvis firas. Det blev mammas chokladmuffins till fika och sedan var det dags för presentöppning. Gustav slet raskt av presentpappret och under det hittade han ett fint pussel med en riddare och en drake, inköpt av mamma under ett besök på Livrustkammaren i Stockholm. Pusslet höll sedan Gustav sysselsatt en bra stund, men till sist hade han fått ihop alla bitar och kunde stolt visa upp resultatet. Filippa var dock inte särskilt imponerad utan hade nog helst smitit om hon hade kunnat...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 maj 2010 21:05

  

  

  

  

  

  

I dag har vi haft rena sommarvärmen här hemma! Efter en lång dag med jobb och dagis så tillbringade vi kvällen i trädgården. Pappa fixade lite med våra nyplanterade buskar, medan mamma rensade ogräs och planterade smultronplantor. Det blir mumsigt att äta i sommar! Nu blommar plommonträden för fullt, men äppelträden låter ännu vänta på sig. Vitsipporna har dock blommat färdigt för i år och tulpanerna har en viss Filippa ryckt bladen av, så stjälkarna ståtar numera ensamma. Nu vill vi bara att kommunen ska sopa bort allt grus från gatorna så att altanen kan oljas in!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2010 23:18

Den här helgen har minst sagt varit fullspäckad. Igår lördag lämnade mamma och pappa av oss barn hos mormor och morfar. Där fick vi sova över eftersom mamma och pappa skulle på bröllop. I morse sov de tydligen väldigt länge och först ca kl 16 kom de och hämtade oss. Efter en snabb middag blev det trädgårdsarbete för hela slanten, i alla fall för mamma och pappa. Pappa planterade två vinbärsbuskar och en krusbärsbuske medan mamma rensade ogräs. Vi barn lekte mest med vårt vattenbord. Rensa ogräs verkar inget kul så det försöker vi hålla oss undan...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 maj 2010 22:36

I dag var vi nere på stan för att mamma och pappa skulle fixa det sista inför morgondagens bröllop. Nja, det är ju inte dom som ska gifta sig utan två av deras kompisar. Pappa passade också på att köpa en ny slagborrmaskin. Vi barn är väldigt duktiga på att följa efter mamma och pappa var de än går. Det går inte fort men vi följer med. Vi åt mat på Åhlénsrestaurangen, det blev pannkaka för hela slanten utom för mamma och pappa som fick någon sorts kött med potatis. Det serveras helt klart godare mat hemma kunde vi konstatera, men pannkakorna gick ned galant.


Medan mamma kikade lite på kläder så passade vi barn på att driva pappa till vansinne genom att springa runt åt olika håll och riva i allt. Han hade fullt upp med att hålla reda på oss. Gustav klarar ju sig själv, det är värre med den lilla ligisten. Detta fortsatte vi med på Gränby när vi kom dit. Tillslut hamnade Filippa i vagnen, men bara för ett litet tag. Hon var ju trots allt gladare när hon fick springa fritt. Väl hemma igen efter ett långt äventyr så var det bara för oss att sova, men tji det ville vi inte. Inte förrän mamma gick upp med oss och läste en saga så somnade vi. Klockan hade då passerat 22!!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 12 maj 2010 23:18

Det verkar som att våren äntligen har gjort entré! I dag har det varit riktigt härligt väder. Självklart passade vi då på att grilla efter dagis respektive jobb. När maten var uppäten ägnade sig pappa och Gustav åt trädgårdsarbete. Pappa byggde en odlingsbänk, där han planterade dill, gräslök och persilja. Sedan skruvade han ihop vår nya grill, vilket inte var helt enkelt. Gustav ägnade sig mest åt vattenlek, men när en läskig humla var alltför "på" tog han skydd inomhus. Gustav gillar INTE humlor och flyr hellre än illa fäktar med dessa surrande varelser.


Nu är vi lediga i fyra dagar! Härligt, härligt!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 maj 2010 22:49

Filippa har inte särskilt stort ordförråd, men sedan en tid tillbaka så kommer det tvåordsmeningar varje dag. Hej mamma brukar hon säga när mamma kommer hem från jobbet och dä mamma när mamma dyker upp efter att inte ha synts till på en stund. När Filippa inte vill ha mat så säger hon ne maa och när hon vill ha mer mat så låter det me maa. Hon är väldigt kramgo av sig och ger gärna resten av familjen spontana kramar. Storebror biter hon dessutom gärna när tillfälle ges, men det är en helt annan historia...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 maj 2010 23:02

Pappa kom hem i förmiddags efter att ha sovit ute i skogen. Vi barn blev väldigt glada över att se honom igen, speciellt Gustav. Efter lunch och påklädning av finare kläder så var det dags att åka på kalaset som Gustav velat åka till hela veckan. Födelsedagsbarnet fick ett spel med knasiga djur av oss, annars fick han en batman-dräkt, cyklop och snorkel, spindelmannenkläder, en riktig verktygslåda och snickarbyxor. Sedan bjöds det på glass och kladdkaka samt saft. Sedan lekte och busade vi så det stod härliga till innan det var dags att åka hem igen.


/Gustav och Filippa genom pappa

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards