Alla inlägg under mars 2013

Av Gustav & Filippa - 24 mars 2013 21:22

I dag har vi haft en lugn dag här hemma. Pappa har mest vilat inför veckan som kommer, mamma har rensat i källaren och vi barn har spelat TV-spel för första gången på flera veckor. På eftermiddagen fick Gustav besök av sin klasskompis Viktor och efter att ha spelat TV-spel här hemma gick de sedan över till Viktor och spelade ännu mera TV-spel där. Sjukstugan börjar gå mot sitt slut för den här gången, men Alvin är fortfarande lite krasslig och snoret rinner på honom. I morgon börjar vår nya vardag med pappa som huvudansvarig här hemma. Vi får se om han inför några nya rutiner!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 22 mars 2013 22:20

I dag har pappa varit en ovanligt glad pappa. Anledningen till detta var att han i dag gjorde sin sista arbetsdag på ca 9 1/2 månad. Nu ska han vara föräldraledig med Alvin istället för att jobba och då förstår man ju att han är glad! Han och mamma var iväg och firade detta på restaurang i kväll, medan vi barn var hos mormor och morfar. När vi blev hämtade kl 19 var vi jättetrötta och gick och lade oss nästan på en gång. Filippa orkade inte ens äta upp sitt fredagsmys, då är hon trött ska ni veta!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 mars 2013 20:35

I morse väckte pappa oss stora barn redan kl 06.15 Därefter blev vi alla tre avsläppta hos mormor och morfar strax innan kl 07. Morfar lämnade och hämtade sedan Gustav på skolan. Något dagis blev det dock inte för Filippa i dag. Hon hade nämligen hög feber igen igår kväll. Även Alvin har varit febrig. Den här förkylningen har verkligen varit en jobbig och långdragen historia!


Så Filippa och Alvin har varit hos mormor och morfar hela dagen, medan Gustav till största delen har varit på skolan. Mamma och pappa har i sin tur jobbat och stått i. Det var mammas första dag på jobbet efter föräldraledigheten. Hon tyckte att det kändes väldigt konstigt att vara utan Alvin en hel dag, men han skötte sig galant hos mormor och morfar och verkade inte sakna mamma ett dugg. Och tur var väl det för i morgon blir det samma procedur som i dag!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 mars 2013 20:31

I dag var mammas sista dag som föräldraledig med Alvin. Oj, vad hon har varit sentimental! Dagen började som vanligt med att mamma gick upp ca kl 06.30 Sedan vaknade vi barn i omgångar. Först Alvin, sedan Filippa och sist Gustav. Kl 08.30 blev Gustav avlämnad vid skolan. Sedan gick resten av gänget till dagis, där Filippa lämnades av strax innan kl 09. Det blev med andra ord dagis för Filippa i dag efter alla sjukdomar. Efter ett gäng pussar och kramar från Filippa gjorde mamma och Alvin sin vanliga shoppingtur på den lokala mataffären innan det blev hemgång. Sedan tog mamma och Alvin det ganska lugnt. Alvin sov ca kl 11.30-13 på soffan och mamma passade på att vila en stund även hon. Sedan blev det hämtning av Filippa kl 14 och Gustav kl 14.30


Väl hemma igen blev det matlagning för mamma. Kl 17.20 hade Gustav simskola, men i dag blev det ingen gymnastik för Filippa eftersom hon har varit sjuk. Istället fick mamma gå på föräldramöte på Filippas dagis. Eftersom pappa inte hunnit komma hem innan dess fick morfar rycka in och vara barnvakt en stund. Sedan blev det tidig sänggång för oss barn. I morgon måste vi nämligen gå upp extra tidigt eftersom både mamma och pappa jobbar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 mars 2013 22:27

Äntligen så blev det skola för Gustav igen i dag. Inte för att han direkt gjorde vågen i morse - han hade nog kunnat tänka sig att vara hemma någon dag till. Filippa blev dock INTE glad på mamma när hon tvingades att vara hemma från dagis en dag till eftersom hon fortfarande hade lite feber i kroppen. Det är faktiskt lite synd om Filippa. Förra veckan fick hon inte gå till dagis alls eftersom mamma och Gustav var sjuka och den här veckan får hon inte gå eftersom hon själv är sjuk. Nåja - i morgon kanske!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 mars 2013 22:15

  

Den senaste tiden har Alvin börjat med någonting nytt, nämligen att stå utan att hålla i sig. Det syns att han tycker att det är kul, men lite läskigt. Ofta brukar han samtidigt applådera sig själv, med resultat att han hamnar i obalans och sätter sig på rumpan istället. Men alla andra applåderar ju honom när han står utan stöd, så då vill han såklart inte vara sämre själv. Nu väntar vi ivrigt på att han ska börja gå utan stöd också!


I övrigt så blev det varken dagis eller skola i dag för Filippa och Gustav. Förkylningen vill inte släppa sitt grepp. Pappa kämpade sig dock till jobbet i morse, trots feber och hosta. Men det är ju hans sista jobbvecka på ett bra tag nu och det vore ju synd om han missar de sista dagarna innan föräldraledigheten.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 mars 2013 22:10

Nu har även pappa fallit offer för epidemin här hemma. Därmed har tre av familjens medlemmar feber i nuläget: Gustav, Filippa och pappa. Det blir spännande att se om någon kan toppa mammas 40,0 grader från tidigare i veckan. Som om inte detta vore nog så hostar och snorar samtliga i familjen så att bacillerna yr här hemma. Nu får vi se om det blir något jobb för pappa i morgon eller om han får vara hemma och vila upp sig med oss andra. Fortsättning följer...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 mars 2013 21:23

I dag har Filippa varit på födelsedagskalas hos granntjejen Klara, som fyllde 4 år. Brorsorna var inte bjudna, så hon fick klara sig helt på egen hand, vilket såklart gick alldeles utmärkt. Under tiden passade mamma, pappa och Alvin på att åka och handla, medan Gustav valde att stanna hemma och ta det lugnt. Sedan blev det pappas hemmagjorda pizza till middag. Både Gustav och Filippa åt dock väldigt dåligt och sedan visade det sig att även Filippa fått feber. Hon hade ca 38,5 grader, men var betydligt piggare än Gustav i kväll. Gustav hade då nämligen 39,5 grader. Den här förkylningen var verkligen otroligt långdragen!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards