Alla inlägg under juni 2014

Av Gustav & Filippa - 18 juni 2014 23:45

I dag var det sista dagen på dagis för Filippa - någonsin! Tänk så fort de här åren har gått! Dagen ägnade Filippa mest åt att leka med sin bästa kompis Kristina. Tjejerna kommer att börja på olika skolor i höst, så nu skiljs de åt. Trots det ser Filippa väldigt mycket fram emot att börja i skolan. Hon skulle helst börja i morgon om hon fick. Men först väntar ett långt sommarlov på två månader!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 juni 2014 21:48

                

I eftermiddags kl 16 stormade åtta glada killar in i vårt hus. Då var det nämligen dags för födelsedagskalas för Gustav! Killarna började att leka direkt, men efter presentöppningen var det dags för middag. Vi bjöd på stekt korv med pommes strips och melonsallad. Till det dracks det läsk. Temat för kalasdukningen var såklart Gustavs favorit Star Wars. Sedan blev det en kort lekpaus innan det var dags för efterrätten, som bestod av dajmglasstårta med jordgubbar. Kalaset avslutades med ännu mera lek, skattjakt och fotboll. Kl 18.20 gick de sista gästerna och sedan provskjöt vi barn vattenpistolerna som Gustav fått i present, medan mamma och pappa pustade ut med sushi till middag.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 juni 2014 21:04

      

I eftermiddags var det dags för avslutning på dagis - Alvins första och Filippas sista dagisavslutning! Kl 14 kom alla barnen ut från dagis och ställde sig på rad och framförde några sommarvisor inför alla föräldrar. Filippa tog i för kung och fosterland och Alvin stod faktiskt kvar bland de andra barnen trots att han såg mamma och pappa på en gång. Sedan blev det fika i gröngräset, presentöverlämning till fröknarna och en hel del lek och stoj. Helt klar med dagis är dock Filippa inte än. Hon kommer att gå några dagar på dagis nästa vecka också, men sedan är det slut!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 juni 2014 22:44

                        

I dag var det skolavslutning på Gustavs skola. Pappa kunde inte vara med, men mamma och morfar var där. De fick bl a höra skönsång från ettorna och de andra klasserna. Sedan blev det avtackning i klassrummet av både elever och fröken. Alla barn fick ett varsitt diplom för att de arbetat så bra under det gångna läsåret. Därefter var mamma tvungen att åka till jobbet, men Gustav och morfar passade sedan på att ha en heldag tillsammans. De åkte bl a till IKEA och åt lunch och shoppade sedan några Skylander-figurer till Gustav.


I kväll har vi firat Gustavs skolavslutning med att gå ut och äta på restaurang. Det blev pizza för oss stora barn, men Alvin ratade pizzan och föredrog en burk med barnmat istället. När vi kom hem fick vi barn en varsin present för att vi jobbat så bra i skolan och dagis det gångna året. Gustav fick en klocka, Filippa sin efterlängtade DVD-film Frost och Alvin en leksaksgrill. I morgon blir det ännu mer avslutning. Denna gång på dagis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juni 2014 22:25

I eftermiddags var mamma och pappa på utvecklingssamtal för Alvin på dagis. Det mesta går bra för Alvin, men han har ett väldigt hett temperament! Fast det visste vi redan innan... Han har funnit sig väl tillrätta med alla rutiner och sover bra på vilan. Däremot äter han ganska dåligt. Han söker sig gärna till lite äldre barn och han gillar att titta på när de bygger osv. Men han har också en jämnårig kompis som han brukar stå och snacka med. Han gillar att klättra och cykla trehjuling när han är utomhus. Då brukar han också vara med Filippas gäng en del. Nu hoppas vi bara att han inte kommer att sakna Filippa alltför mycket när hon börjar i skolan i höst!


Efter utvecklingssamtalet bar det hem för en snabb middag. Kl 18 var det säsongsavslutning på Gustavs fotboll. Hela familjen följde då med. Som traditionen bjuder avslutades träningen med en match mellan barnen och föräldrarna. Barnen vann trots att pappa gjorde ett mål. Alvin ville också vara med och spela men det hade nog varit för farligt för honom. Efter träningen blev det fika i gröngräset.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 juni 2014 22:17

I kväll var det säsongsavslutning för Filippa på fotbollen. Det blev både lek, passningsträning och match. Men bäst av allt var ändå när träningen var slut och alla barn fick en varsin glass. Alvin har fotbollsträning samtidigt som Filippa har det, men då med pappa bredvid träningsplanen. Det är bästa sättet för pappa att hålla Alvin lugn. Annars skulle han nog springa in på planen och sno bollen av tjejerna...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 juni 2014 22:00

         

Så var det lördag och ännu en ledig dag! Vi stora barn har mest varit hos olika kompisar i dag. Där har vi lekt och haft kul. I kväll har vi varit hos ett syskonpar som bor grannar med oss. Där bjöds det på kladdkaka och så hade vi skattjakt. Mamma och pappa trodde att vi aldrig skulle komma hem! Men det var nog skönt för dem att få en lugn kväll. De har nämligen ägnat sig åt trädgårdsarbete större delen av dagen. Pappa har klippt häcken och sedan sågade mamma och pappa ner vårt gamla plommonträd, som nu bara var ett halvt plommonträd efter att flera grenar gått av. Det blev väldigt tomt utan vårt kära gamla träd, men nöden har tyvärr ingen lag...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juni 2014 23:22

                                

I dag har det varit Sveriges nationaldag, vilket vi har firat traditionsenligt med en utflykt till Gamla Uppsala. Där åt vi picknick, lyssnade på dragspel och testade att gå på styltor. Alvin var mer vild än tam, vilket Gustav fick lida för när lillebror slängde sig över honom så fort han fick chansen.


Väl hemma igen blev det grillade fjärilskotletter med kokt färskpotatis till middag. Sedan skulle vi fika på jordgubbs- och citrontårta som pappa gjort, men tyvärr lyckades pappa tappa tårtan i golvet när han skulle bära ut den, så det blev inte så mycket tårta kvar...


Kvällen avslutades med namnsdagsfirande. På nationaldagen är det ju Gustav som har namnsdag och i år fick han två walkie talkies i present. Sedan blev det duschning och därefter var det dags för sängen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards