Alla inlägg under augusti 2014

Av Gustav & Filippa - 20 augusti 2014 22:18

    

I dag var det sista inskolningsdagen för Filippa. Hon fick vara på skolan kl 11-14.30 och fick för första gången äta lunch där. Det serverades apelsinfisk med pasta, vilket Filippa tyckte var jättegott! Hon som aldrig gillar fisk hemma. Det är konstigt det där!


I kväll har pappa fortsatt med renoveringen av vår f d klädkammare. Nu har vi ett golv att gå på igen och dessutom har pappa börjat att laga väggarna. Det ska verkligen bli spännande att se hur det blir när allt är klart.


Nu är pappas semester slut!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 augusti 2014 22:34

I dag var det dags för Filippas andra dag i skolan. Fortfarande är det inskolning som gäller, så hon fick bara vara där mellan kl 12 och 14. Men till skillnad från igår så hade de rast i dag, vilket Filippa såklart tyckte var kul. Då passade hon bl a på att gunga. Även Alvin hade en bra dag. När pappa kom och hämtade honom utbrast han glatt Kul dagis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 augusti 2014 20:39

    

I dag var den äntligen här, dagen som Filippa har längtat efter hela sommaren. Första dagen i skolan! Dagen började sent för Filippas del, först kl 12.00 var det dags för hennes grupp i förskoleklassen att samlas. Då hade Gustav varit i skolan sedan länge, och Alvin på dagis likaså. Förskoleklassen höll på i två timmar till kl 14 och under den tiden hann de träffa fröken, spela ett roligt spel och visa upp ett sommarminne som de skulle ha med sig hemifrån. Filippa hade valt att ta med sig några snäckor från stranden i Bulgarien. Kl 14 blev sedan både Filippa och Gustav hämtade av pappa och Alvin.


Allt hade gått bra för Gustav första dagen i tvåan. Även för Alvin hade det gått bra, även om han nog tyckte att det var lite konstigt att inte ha storasyster på dagis längre!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 augusti 2014 21:48

  

I dag kl 13 var vi stora barn bjudna på kalas hos en grannkille, som fyllde 5 år. Alvin fick dock nöja sig med att åka med mamma och pappa till affären och handla. Sedan blev det en visit hos mormor, men då var Alvin så trött att han somnade sittande i soffan.


Pappa har annars mest ägnat dagen åt renoveringen av vår f d klädkammare. Han har fortsatt att riva det gamla golvet och kämpat med att få bort allt sågspån. Han har också fått några reglar på plats, men fortfarande återstår massor med jobb på detta "lilla" projekt...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2014 22:13

    

I dag har pappa fortsatt med renoveringen av den gamla klädkammaren på övervåningen. Dagens projekt blev att ta bort det gamla knarriga och buckliga golvet. Som vanligt med gamla hus fick dock pappa sig en överraskning när han öppnade upp golvet. Vanliga reglar saknades och det var sågspån överallt. Därmed blev nu projektet mycket större än det var tänkt och pappa fick åka iväg och handla reglar och isolering. Det här som skulle gå enkelt och smidigt!


Som tur är har vi stora barn inte märkt så mycket av pappas renovering i dag eftersom vi har varit hos kompisar och lekt. Stackars Alvin tyckte dock att pappa väsnades mycket emellanåt, så han gick och höll för öronen när pappa blev alltför högljudd!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 augusti 2014 22:26

I förmiddags kl 11 hade vi tid för fotografering nere på stan. Vi barn gjorde vårt bästa och om några veckor får vi se slutresultatet. Det var lite svårt att få alla att sitta stilla samtidigt, men det är ju som det brukar!


Sedan gick vi till ett fik i närheten och där fick vi välja precis vad vi ville! Gustav tog en våffelbakelse, medan vi andra valde glass. Gott var det, men det var tur att vi fotograferade oss först, för sedan var vi inte så rena och fina längre!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2014 22:19

I morse gick mamma upp först av oss allihopa! Det händer inte särskilt ofta, men det hade en anledning. Mamma började nämligen jobba i dag igen efter semestern. Vi andra är dock lediga ett tag till, så vi kunde sova hur länge vi ville. Som vanligt har vi barn mest ägnat dagen åt lek. Vi har haft flera kompisar på besök och mer av den varan blir det i morgon!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2014 22:33

          

Igår fick vi besök av farmor och farfar som kom ända från Mora för att träffa och vara barnvakt åt oss barn medan mamma och pappa skulle iväg på festligheter. Allt gick bra och vi saknade inte mamma och pappa ett dugg. I dag åt vi en god lunch tillsammans innan farmor och farfar styrde kosan hemåt på eftermiddagen.


När farmor och farfar hade åkt satte mamma och pappa igång att rensa klädkammaren på övervåningen. Sedan ägnade pappa några timmar åt att riva väggen mellan hallen och klädkammaren. Så nu är väggen puts väck! Tanken är tydligen att det ska bli Alvins sovplats när allt är klart, vilket nog kommer att ta ett litet tag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards