Alla inlägg under oktober 2014

Av Gustav & Filippa - 16 oktober 2014 21:51

I kväll var det simskola för oss stora barn som vanligt på torsdagar. Filippa gjorde jättestora framsteg under kvällens pass! Innan i kväll hade hon inte simmat något på egen hand. Hon har försökt, men sjunkit. I kväll knäckte hon dock koden! Det började med att hon simmade några meter på egen hand och slutade med att hon simmade 25 meter - fem gånger om! Det var en väääldigt stolt tjej som kom hem och berättade den glada nyheten för mamma!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 oktober 2014 22:59

I kväll drog innebandysäsongen igång igen för Gustav. Han och hela laget tyckte att det var jättekul och var så entusiastiska som bara ett gäng 8-åringar kan vara! När han kom hem ville han titta på fotboll på TV. Mamma och pappa är lite smått chockade. Gustav har ju aldrig varit särskilt sportig av sig, men nu har något definitivt hänt. Det återstår bara att se om det är tillfälligt eller inte...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 oktober 2014 22:54

I dag hände det en liten olycka för Alvin på dagis. Han råkade kissa ner byxorna. En av fröknarna - en praktikant - hade nämligen glömt att sätta på honom en blöja efter att alla 2-åringarna hade provsuttit på pottan. Så kan det gå när inte blöjan är på!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 oktober 2014 20:39

            

I dag var det dags för den årliga julmarknaden i Österbybruk! Vi har ju en liten tradition i vår familj att alltid åka på den och så gjorde vi även i år. Som vanligt blev det en julfika på herrgården och sedan provsmakning och handling av diverse godsaker. I år handlade vi ovanligt mycket. Det blev bl a en kvast till lekstugan, fudge, enbärsmust, skorpor i olika smaker, nötter och julhällbröd. Därefter styrde vi kosan mot staden igen för att äta middag på Pizza Hut. Vi var inte så jättehungriga, men äta måste man ju! Sedan var klockan nästan 19.30, så då åkte vi hemåt för en lugn hemmakväll.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 oktober 2014 22:26

I morse var det sovmorgon för oss barn, som brukligt är på fredagar. Ända till kl 07 fick vi sova! Sedan bar det av till skolan för oss stora barn, medan Alvin fick vara hemma med mamma och mysa. Kl 14.30 blev Filippa hämtad på skolan, men då hade Gustav redan följt med sin klasskompis Axel hem. Där spelade killarna både fotboll och TV-spel och Gustav blev bjuden på pizza till middag. Under tiden passade resten av familjen på att åka till det stora köpcentrumet. Där blev det middag och Alvin fick en fin blå vinterjacka på Lindex. Sedan inhandlades det en hel del mat också innan vi åkte och hämtade upp Gustav kl 19.30


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 oktober 2014 21:00

Den här veckan har vi haft ovanligt lugnt på kvällarna. Filippas fotboll är slut för säsongen och i nuläget verkar det inte bli så mycket mer där. För Gustavs del är det uppehåll till nästa tisdag då innebandyn drar igång. Det har faktiskt varit riktigt skönt att kunna slappa lite på kvällarna och inte haft några måsten. I morgon är det dock simskola för både Gustav och Filippa så då är det slutslappat!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 oktober 2014 23:25

           

I dag fick pappa äntligen chansen att jobba lite med Alvins krypin igen. De sista listerna åkte upp och det målades lite här och där och nu kan man säga att renoveringen av det som en gång var en klädkammare äntligen är klar! Det tog nästan två månader, men var klart värt det. Skillnaden blev enorm!


Även Filippa har haft en bra dag! Efter att ha haft jättesvårt att säga K (som blev T) och G (som blev D) så kom det bara av sig själv i dag. Helt plötsligt sa hon kaka klockrent, och Kalle, och kex... Och när hon ändå höll på så klämde hon i med ett solklart Gustav också. Kan ju vara bra att vara extra tydlig när man vill få lite fason på storebrorsan!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 oktober 2014 21:11

 

Efter en ganska lugn förmiddag ägnade Gustav och pappa eftermiddagen åt fotboll. Det var nämligen cup i dag! Gustavs lag fick spela tre matcher. De förlorade första matchen, vann andra och förlorade tredje knappt (med uddamålet). Trots förlusterna var det en glad kille som kom hem iklädd en ny Paris SG-tröja med namnet Ibrahimovic på ryggen och en medalj hängande runt halsen. Ibland är det extra kul med fotboll!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards