Alla inlägg under januari 2015

Av Gustav & Filippa - 16 januari 2015 21:56

Så var det fredag igen och som vanligt på fredagar hade vi sovmorgon i morse. Det tog dock en stund för oss att ta oss till skolan. Det var nämligen jättehalt ute, men exakt kl 08.15 anlände vi till skolan utan att ha halkat en enda gång. Sedan bar det av hemåt för Alvin och mamma. Alvin verkar tycka att det är skönt att slippa gå till dagis på fredagar och bara få vara hemma och ta det lugnt.


I kväll har både Filippa och pappa varit ute på galej. Filippa var på discokalas för tre kompisar som fyllt år medan pappa var ute med jobbet och slog runt. Gustav passade då på att ha en grannkille på besök och som vanligt var det TV-spel som gällde för killarna.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 januari 2015 21:00

Vilket konstigt väder det är för tillfället! Ena dagen är det snöstorm och andra dagen ösregnar det. Ingen ordning på någonting känns det som! I dag hade Alvin julgransplundring på dagis. Även här hemma har det "plundrats" lite smått. Mamma har börjat att plocka ner julsakerna och innan Alvin gick och lade sig i kväll så sa han hej då till granen, för nu ska den bort!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 januari 2015 22:15

  

I dag hade de öppet hus på den lokala tennisklubben i närheten, så vi passade på att åka dit och testa lite. Det var faktiskt riktigt kul tyckte alla vi barn. Allra roligast hade nog Alvin, som vi fick bära därifrån när öppet hus var slut. Filippa är nu sugen på att börja spela tennis, så kanske blir det kurs för henne i vår!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2015 21:00

I morse hade mamma det minst sagt stressigt! När det var dags att gå iväg för att lämna av Filippa på skolan var nämligen hennes nycklar spårlöst försvunna! Hon letade och letade men de fanns ingenstans. Gustav hade gått en stund tidigare och för att få iväg även Filippa till skolan fick hon haffa tag på några grannar som skulle dit och som Filippa kunde följa med. Sedan letade och letade mamma efter sina nyckar, men utan resultat. Till sist visade det sig dock att hon hade glömt dem på jobbet igår och därmed blev det åter lugnt i vårt hus.


På eftermiddagen var det dock full fart igen. Då hade nämligen Gustav besök av två klasskompisar. Killarna spelade Minecraft större delen av tiden. Även Filippa hade besök av en klasskompis, så under några timmar var vi sex barn här hemma, men det var lugnare än vad man kan tro!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2015 21:15

I går började Alvin på dagis igen och mamma var tillbaka på jobbet efter julledigheten. I dag började Gustav och Filippa i skolan. Därmed är det vardag för hela familjen igen! Lite skönt på sätt och vis, men nog kommer vi att sakna våra långa sköna sovmornar. Särskilt mamma och Filippa. Som tur är så är helgen snart här, så vi kommer nog inte hinna slita ut oss den första veckan i alla fall!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 januari 2015 21:47

Jullovet börjar så sakta gå mot sitt slut. Runt lunch kom morfar och hämtade oss stora barn. Vi åkte sedan ut på landet där vi ska sova över i natt. Skolan är nämligen stängd i morgon, men både mamma och pappa måste jobba så då var det här den bästa lösningen. Sedan blev det lite shopping för Alvin med mamma och pappa. Ett restaurangbesök hanns också med. Alvin åt oliver, gurka och glass. Undrar om det är det som kallas kostcirkeln?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 januari 2015 21:36

  

Efter några ganska lugna dagar passade mamma, Gustav och Filippa på att gå på bio i dag. Vi såg filmen Sune i fjällen. Den var ganska rolig och mamma somnade inte en enda gång! Sedan tog vi oss snabbt hemåt för att äta tacos till middag. Precis när vi hade ätit färdigt fick vi spontanbesök så vi hann med lite lek också innan den här dagen var slut.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 januari 2015 19:47

        

Nyårsaftonen tillbringade vi hemma hos Stella och Nova med föräldrar. Där åt vi god mat, lekte massor och hade allmänt trevligt. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på de fantastiska fyrverkerierna. Så bra fyrverkerier har vi barn nog aldrig sett tidigare. Sedan byggde vi snögubben Olof från filmen Frost. Till sist tyckte dock mamma och pappa att det var dags att traska hemåt i den mörka vinternatten. Först kl 01.30 var vi hemma och då var det skönt att komma in i värmen!


I morse tog vi en rejäl sovmorgon. Sist upp var Filippa. Då var klockan strax efter 11! Sedan blev det en del lek med grannbarnen innan det var dags för middag.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards