Alla inlägg under december 2016

Av Gustav & Filippa - 10 december 2016 23:41

     

De senaste dagarna har mamma jobbat hårt med målning av källartrappan. De flesta trappstegen har nu fått en grå färg. I dag har pappa börjat att tapetsera. Det var riktigt klurigt p g a snedtak och trappa, så tapeten räckte inte utan mamma har fått beställa två rullar till, men fint blir det!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 december 2016 23:15

         

Efter en intensiv vecka är det skönt att det äntligen är fredag igen! Kvällens middag blev pappas hemmagjorda pizza vilket vi stora barn tyckte var jättegott. Alvin, vars smaklökar är lite konstiga, åt dock hellre gröt istället. Sedan firade vi Anna-dagen. Mamma uppvaktades med en flaska vin och Filippa med ett par nya stövlar, som hon tyckte var jättefina!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 december 2016 21:33

                   

I dag så är det pappas födelsedag! Han fyller 24 år tror vi, eller någonting ditåt i alla fall. Efter en lång arbetsdag för hela familjen gick vi ut på restaurang i kväll och åt en god middag. Sedan bar det av hemåt för tårta. Sist, men inte minst, blev det presentöppning. Pappa fick en plättlagg med stekspade av oss barn. Så nu kan han laga goda plättar till oss! Av mamma fick han två tröjor och av morfar en presentförpackning med tre sorters whisky. Sedan var det dags för pyjamas och julkalendern på TV.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 december 2016 22:07

         

Den här helgen har pappa målat källartrappan med s k spärrfärg två gånger. Tänk vilken skillnad lite färg kan göra! Senare ska dock trappstegen bli gråa är det tänkt.


På eftermiddagen var vi stora barn på tennisträning som vanligt på söndagar. När vi kom hem igen började vi att bygga ett pepparkakshus med pappa. Det var dock mest pappa och Filippa som byggde. Fint blev det i alla fall! Men vi är allt lite sugna på att äta upp det...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 december 2016 22:32

I kväll har hela familjen varit till tennishallen och tittat på när Filippa spelade match. Många matcher blev det, både i singel och dubbel. Koncentrationen var väl inte alltid på topp och poängräknandet gick sådär och blev nog mer fel än rätt i många fall, men kul var det tyckte Filippa. Inte blev det sämre av att allt avslutades med att barnen fick en varsin godispåse efter ett väl förrättat värv. Sedan for vi och handlade lite innan det bar av hemåt igen. Kvällen avslutades med lördagsgodis framför Så mycket bättre på TV:n.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 december 2016 21:27

Så var det december och äntligen dags för julkalendrar i dess olika former! Vi var iväg och handlade kalendrar häromdagen. Alvin valde då en Lego City-kalender och Filippa en Baby Lips-kalender. Gustav ville ha en kalender med Pokemon-kort. Någon sådan fanns dock inte, så då köpte han fem vanliga förpackningar med Pokemon-kort istället. Dessa kort har han lagt i 24 kuvert och därmed skapat sin egen kalender. Det var med stor spänning vi öppnade våra kalendrar i morse och det kommer nog att bli lite lättare att gå upp på mornarna nu!


I kväll har det varit öppet hus på Gustavs och Filippas skola. Gustavs klass sålde fika. Vi hade inte bakat någonting men bidrog med 50 koppar kaffe i en jättestor termos som pappa hade lånat från jobbet. Filippa och de andra tvåorna hade sånguppvisning i matsalen och sjöng så vackert på olika språk.


När vi kom hem strax efter kl 19 blev det pizza till middag och sedan tittade vi på julkalendern på TV. Årets kalender heter Selmas saga och verkar riktigt spännande och julig!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards