Alla inlägg under juli 2017

Av Gustav & Filippa - 13 juli 2017 23:30

         

I dag blev takkupan äntligen helt klar! Pappa har gjort det sista med fönstret och i kväll så har han och mamma flyttat in Filippas säng dit. Det kommer nog dock ta några dagar innan hon kommer att sova där för första gången.


Trappan till övervåningen är dock lååångtifrån klar. Sju steg har mamma skrapat och slipat, vilket innebär att det är fem steg kvar. Nu påstår mamma att hon behöver semester från trappan...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 juli 2017 23:45

I dag så tog mamma och pappa en tillfällig paus i renoveringen och tog med oss barn på en utflykt. Färden gick till Ulva kvarn, där vi först tog en fika och sedan en promenad i de fina omgivningarna. Väl hemma igen fortsatte dock renoveringen, bl a satte pappa in en dörr till takkupan. Därmed kunde han sedan också sätta in dörrfoder och de sista golvlisterna i det som kommer att bli Filippas rum. Nu är det inte mycket kvar att göra där, men fortfarande en hel del i hallen utanför och i mammas ”älskade” trappa...

 

/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

 

Av Gustav & Filippa - 8 juli 2017 22:40

         

Igår skadade Gustav en tå när han hoppade studsmatta hos en kompis. Därför har han varit tvungen att ta det lugnt i dag och han har mest halvlegat i soffan. Vi andra barn tog dock med oss mamma på en liten lekparksturné på eftermiddagen. Vi promenerade till två jättefina lekplatser en bit ifrån oss, där vi roade oss ett tag. Sedan gick vi och köpte glass och till sist hamnade vi på skolgården där vi lekte en stund till.


Under tiden jobbade pappa på övervåningen. I dag har han lagt färdigt hallgolvet samt satt upp panel i taket. Även mamma har dragit sitt strå till stacken genom att fortsätta skrapa lim i trappan. Det tar lång tid, men i kväll har hon börjat på tredje trappsteget. Tänk vad lim kan vara jobbigt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 juli 2017 22:30

     

I dag kom Gustav hem igen efter att ha tillbringat några dagar på landet. Därmed är familjen fulltalig igen. Mamma och pappa har fortsatt att jobba på övervåningen. I dag har pappa lagt golv i hallen där och mamma har börjat att riva bort vår gröna matta i trappan. Den lades tydligen in i samband med mordet på John F Kennedy, så den har några år på nacken! Nu vet mamma vad hon ska göra den närmaste tiden, nämligen skrapa limrester...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 juli 2017 23:45

 

När Gustav var ensam herre på täppan med mamma och pappa i helgen så blev det bl a ett biobesök för dem. Därför tyckte Filippa och Alvin att även de skulle få gå på bio nu när Gustav är hos morfar. Mamma höll med och tog därför bussen ner på stan med Filippa och Alvin i eftermiddags. Där blev det bio kl 14.30, närmare bestämt filmen Smurfarna: Den försvunna byn. Tyvärr åkte Alvins popcorn i golvet under filmen, vilket innebar en del tårar från hans sida. Efter bion blev det asiatisk buffé till middag på en restaurang innan kosan styrdes hemåt igen. Därmed är rättvisa skipad!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 juli 2017 23:45

   

Igår kom Filippa och Alvin hem efter att ha tillbringat några dagar hos morfar på landet. När morfar åkte hem igen hade han Gustav med sig istället. Nu är det nämligen Gustavs tur att få andas lite frisk lantluft under några dagar.


Pappa jobbar fortfarande, men kämpar på med takkupan på eftermiddagarna och kvällarna. Nu vill vi bara bli klara med allt! I dag var pappa rysligt effektiv. Han lade både in golv och satte upp några golvlister. Dessutom åkte taklampan upp och så målade mamma rören till elementet. Nu börjar det verkligen likna något!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 juli 2017 23:15

Efter gårdagens festligheter blev det en hård dags arbete i trädgården för mamma och pappa i dag. Det var häckklippning som stod på agendan. Det tog i stort sett hela dagen, vi har nämligen mycket häck! Kvällen blev dock desto roligare. Först blev det ett restaurangbesök nere på stan. Gustav tog pizza och det gjorde mamma och pappa också. Sedan blev det bio. Vi såg Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. Filippa och Alvin blev inte helt nöjda när de fick höra det, men när katterna är borta så passar råttorna på...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards