Alla inlägg under december 2008

Av Gustav & Filippa - 19 december 2008 23:18

I dag har både Gustav och Filippa haft en händelserik dag. Gustav har haft fullt upp hemma hos mormor och morfar, medan mamma och Filippa har flängt land och rike runt. Så har det i alla fall känts!


Filippa fick en chock i morse när mamma väckte henne redan kl 07. Efter lite mat och klädombyte så väntade en lång bussresa, som slutade vid mammas jobb, där det var skolavslutning i dag. Filippa fick träffa mammas gamla elever och hennes kollegor. Lilltjejen sa knappt ett pip på hela tiden och verkade ta all uppståndelse med ro. Det är inte så läskigt att vara ute i stora vida världen trots allt!


Kl 14 var det kontroll på BVC igen. Filippa fortsätter att växa och väger numera 6260 gr och är 63 cm lång. Huvudmåttet ligger på 43 cm. Allt ser med andra ord fortsatt bra ut!


Efter en stunds återhämtning hemma bar det iväg igen för julklappsshopping med mamma och pappa. Det blev även inhandling av julskinka och annan julmat. Det är ju bara fem dagar kvar till den stora dagen... JULAFTON!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 december 2008 23:37

I kväll har mamma och pappa varit ute och shoppat massor av julklappar till oss barn! Filippa fick följa med, men inte Gustav, orättvist nog. De trodde tydligen att han skulle försöka tjuvkika om han var med. Nåja, det går ingen nöd på Gustav. Han ska sova över hos mormor och morfar i natt, så han får tjuvkika på julklappar där istället!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 december 2008 22:39

Oj, vad Filippa utvecklas just nu! Hon blir mer och mer intresserad av att greppa saker, och är hon lite missnöjd så kan man ge henne en leksak eller något annat att utforska så håller hon sig glad en stund. Då hinner mamma diska färdigt eller vad hon för stunden pysslar med.


Filippas ben har hittills varit som kokt spaghetti om man försökt att ställa henne upp, men nu så börjar hon att spjärna emot lite smått, vilket ofta leder till gapskratt från hennes sida. Det märks också att hon tycker väldigt mycket om sin storebror och hon skiner ofta upp när han kommer i närheten.


Filippa är dock fortfarande en nattuggla, vilket mamma börjar tycka är liiite jobbigt. När hon äntligen somnar så sover hon dessutom väldigt lätt och det räcker med att det knakar lite i golvet för att hon ska vakna och vara jättearg. På förmiddagarna är det istället tvärtom och då måste vi alltid gå in och väcka henne för att hon inte ska sova för länge. Ofta är det Gustav som får den äran och då brukar han mötas av ett nyvaket solskensleende från sin lillasyster.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 december 2008 23:13

I dag skulle vi egentligen ha haft besök av Edvin och hans mamma, men det blev inställt på grund av sjukdom. Dock inte hos oss, för här hemma är vi friska och har varit det hela hösten. Peppar, peppar...


Dagen har därför förflutit i lugnets tecken. Pappa skulle shoppa julklappar efter jobbet, så han kom hem sent i dag. När han äntligen kom hem så hade han köpt två fina förvaringslådor till oss barn, en rosa och en blå. Gustav fick själv välja vilken han ville ha och han valde så klart den rosa lådan. Rosa är fint! Lådan ser ut ungefär som en gigantisk legobit med hjul på, så den blev perfekt för allt lego som Gustav har samlat på sig!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 december 2008 21:58

Söndagen började lugnt, med en hel del TV-tittande på förmiddagen. Det var skidor både på längden och på tvären. Efter lunch åkte vi till Nickis Äventyrslek, där Gustav fick göra av med allt spring i benen. Klart roligast var hoppborgen, som sysselsatte honom en lång stund. När vi kom hem åt vi älgkött till middag och sedan blev det bad för både Gustav och Filippa. Att bada hör inte direkt till Filippas favoritsysselsättningar, utan hon ser mest skräckslagen ut hela tiden. Fast det är inte så roligt att komma upp ur badet heller. Då blir det ju så kallt!


Mamma och pappa tror att Gustav har kommit in i en ny fas. Han har varit "dryg" och kaxig hela helgen och hans favoritfras har varit Nejnejnejnejnejnej. Visst har han sagt nej även tidigare, men nu är det på ett nytt och annorlunda sätt. Mamma och pappa befarar därför att en ny trotsålder är på gång...


Bye bye tvåårstrotsen. Here I come treårstrotsen!


Ljuva tider väntar...


/Gustav och Filippa genom mamma


Av Gustav & Filippa - 13 december 2008 19:52

I dag är det Lucia, så dagen till ära traskade Gustav, mamma och pappa iväg till en kyrka i närheten för att beskåda ett Luciatåg. Filippa, som är lite för liten för sådana aktiviteter ännu, fick istället umgås med mormor och morfar en stund. Kyrkan var fullsatt, men vi lyckades klämma oss in på raden längst bak. Därifrån hade Gustav ganska bra utsikt efter att pappa hade tagit av honom skorna så att han kunde stå upp och titta. Lucia, en stor och en liten, hade ljus i håret och skred fram så vackert med sina tärnor i släptåg. Skönsången var det dock lite si och så med. Gustav tittade fascinerat på, även om det kröp lite i hans ben emellanåt. När Lucia hade tågat ut för denna gång gick vi fram till julkrubban och tittade. Sedan bar det iväg hemåt för att hämta Filippa.


Dagens blogginlägg avslutas med Gustavs egen version av en riktig klassiker:


Blinka lilla stjärna där. Hur jag undrar var du är. Fjärran lockar du min syn. Likt en MANDARIN i skyn... 


Vad ska man med diamanter till när det finns mandariner? 


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 december 2008 23:18

Usch, vilket tråkigt väder vi har! Det har gått så långt att till och med mamma längtar efter snö och minusgrader istället för det här kompakta regnrusket. Man blir ju deprimerad för mindre!


Trots det trista vädret försöker vi hålla humöret uppe här hemma. I dag bakade vi chokladmuffins och sedan tittade Gustav på Nalle Puh på DVD när mamma började med middagen. När pappa kom hem slängde han i sig lite mat och sedan for han för att besiktiga bilen. Hans Saab gick igenom utan anmärkningar, så nu kan han fortsätta att köra i ett år till.


I kväll har vi varit och handlat mat. Vi var också in och kollade i en leksaksaffär. Problemet var bara att Gustav sedan inte ville gå därifrån, så mamma och pappa fick använda sig av psykologi på hög nivå för att få honom att lämna affären, men trots det blev det en del högljudda protester.


På tal om protester så tycker Filippa att det är överskattat att sova. De senaste dagarna har hon somnat först runt kl 01 på natten, vilket mamma tycker är i senaste laget. Men även bebisar har röstresurser och man behöver inte vara två år för att veta hur man protesterar mot saker man inte gillar...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 december 2008 23:08

Oj, vad vi firar här hemma! I dag har vi firat Anna-dagen. Både mamma och Filippa heter ju Anna... och mormor och gammelmormor för den delen! Ja, till och med gammelmormors mamma hette Anna. Dagen till ära fick både mamma och Filippa presenter. Filippa fick boken Lilla Annas julklapp, som handlar om Anna och Långa Farbrorn, av oss andra i familjen. Dessutom fick hon ett fint silverhalsband med ett hjärta som halssmycke av mormor och morfar. Även mamma fick presenter, närmare bestämt en DVD-film och en trisslott. Man kan nästan tro att vi har firat julafton här hemma!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards