Alla inlägg under december 2008

Av Gustav & Filippa - 8 december 2008 23:53

I dag har pappa fyllt år! Hela 36 år blev han den här gången, men han ser ut som 26! Hipp hipp hurra för världens bästa pappa!


Någon frukost på sängen blev det inte för honom i morse. När han går upp är det ju fortfarande natt för oss andra i familjen, så han smög iväg till jobbet utan någon uppståndelse från vår sida. Några timmar senare pallrade sig Gustav och mamma upp ur sängen, medan sömntutan Filippa fortsatte att sova. Kl 11 kom morfar och hämtade Gustav. Mamma och Filippa skulle nämligen iväg till Gränby centrum på eftermiddagen för att fixa födelsedagspresenter och tårta till pappa och det tyckte de att Gustav skulle slippa.


Efter att pappa kommit hem från jobbet och gjort sig vacker traskade vi iväg till en restaurang i närheten för att bjuda honom på middag. Det är en liten familjetradition som vi har. Gustav fick välja vad han ville från barnmenyn och då valde han pizza, en capricciosa närmare bestämt. Till det drack han mjölk. Mamma och pappa föredrog att äta grekiskt. Gustav skötte sig exemplariskt under middagen och tyckte att pizzan var jättegod, även om den var i största laget för hans lilla mage. Filippa låg under tiden i barnvagnen och sov, men när hon vaknade upp i slutet av middagen så tyckte hon inte att det var så roligt att vara på restaurang som vi andra. Vi valde därför att bryta upp ganska snart när alla var mätta och belåtna.


Väl hemma igen var det dags för tårta och presentöppning! Gustav var en klippa och hjälpte pappa både med presentöppningen och med att blåsa ut ljusen på tårtan. I paketen låg det ett USB-minne och en flaska franskt rödvin. Pappa verkade glad över presenterna och sedan kunde vi äntligen hugga in på den fina tårtan!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 december 2008 22:28

I dag har vi varit hem till Jonatan och Sebastian på adventsfika. Det blev chokladbollar, saffranskaka och annat smått och gott. Roligast var nog ändå att leka med deras leksaker, särskilt bilarna såklart! Gustav  och Jonatan "räjsade" för fullt med bilarna och hade jättekul tillsammans. När vi skulle gå ville Gustav absolut stanna kvar och han hade då lätt bytt bort sina kära föräldrar mot en bil eller två...


I kväll har Filippa visat mamma och pappa att hon visst kan ligga på mage och hålla upp huvudet! Både hon och mamma och pappa blev jättestolta såklart!


/Gustav och Filippa genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 5 december 2008 23:53

Så var det äntligen fredag! För Gustavs del har dagen bl a innehållit ett besök hos mormor och morfar. Filippa och mamma passade på att ta det lugnt hemma under tiden. Särskilt mamma var ju lite sliten efter pappas utgång igår.


I kväll har vi varit och julfikat hos några kompisar till mamma och pappa. Det bjöds på massor av godsaker. Gustav tog det allt annat än lugnt och mamma tror att värdparet pustade ut när vi till sist styrde kosan hemåt. Tänk att man kan ha så mycket energi när man är två år! Det motsvarar nog minst ett kärnkraftverk...


/Gustav och Filippa genom mamma



Av Gustav & Filippa - 3 december 2008 23:53

Gustavs och mammas husliga period fortsätter. I dag bakades det ingefärskakor. Gustav fick lite egen deg att baka ut, men den hamnade i magen och inte på plåten. Sedan blev det matlagning, vilket resulterade i en kasslerlåda. Stackars Filippa fick bara titta på och tröttnade självklart till sist, så ett tag var det lite kaotiskt här hemma när mamma skulle göra tusen saker samtidigt, men när pappa kom hem från jobbet hade lugnet åter intagit vårt hem.


Efter middagen åkte mamma ner på stan. Hon skulle köpa tomtedräkter till oss barn, och kom hem med en klänning till Filippa och en tröja med matchande byxor till Gustav. Så nu är vi redo för julen här hemma, i alla fall vad gäller tomteutstyrslar...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 december 2008 23:54

Regn, regn och åter regn... Så har dagen sett ut. Vi höll oss därför inomhus till dess  att pappa kom hem. Efter middagen var vi dock tvungna att bege oss ut för att köpa blöjor och lite annat. Efter handlingen åkte vi till gammelmormor och hälsade på en stund. Filippa var dock inte på sitt bästa humör, utan kinkade en del när vi var där. Gustav var dock jättego och glad och började genast att leka med "sina" bilar när vi kom dit.


Väl hemma igen så lyckades Gustav med konststycket att låsa in sig själv i badrummet. Där stod lillplutten alldeles ensam, iklädd endast blöja, och kunde inte komma ut! Pappa försökte få upp låset uifrån, men det gick inte alls. Till en början var Gustav vid gott mod, men till sist blev han ledsen och ville bara ut. Som tur var lyckades Gustav bättre än pappa och fick till sist upp dörren på egen hand.


I dag fick vi förresten ett glädjande besked hem i brevlådan. Gustav har fått dagisplats - på vårt förstahandsval till och med! Fast mamma är bra konstig. Det var ju det här som både hon och pappa ville, men ändå så började hon att gråta och mumlade något om att hon inte ville lämna bort sin lille plutt till okända människor. Men det gäller ju bara 15 timmar i veckan, så hon får väl helt enkelt stå ut för Gustavs skull!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 december 2008 23:55

Kl  18.45 i kväll intog vi allihopa sängen och knäppte på TV:n i sovrummet. Det var nämligen dags för årets julkalender: Skägget i brevlådan. Men vad besvikna vi blev! Den var jättedålig och inte alls så där julig som man vill att en julkalender ska vara. Gustav tyckte i alla fall att det var lite kul att öppna första luckan i kalendern, men mamma och pappa undrar hur de ska stå ut med att se ytterligare 23 avsnitt av denna trista historia. Det var nog bättre förr trots allt, i alla fall när det gäller julkalendrar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards