Alla inlägg under augusti 2009

Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2009 23:30

Filippas nya grej, som hon tycker är jättekul, är att ställa sig upp i kundvagnen. Så nu är det slut på lugnet i det avseendet. Tur är att man kan sätta fast henne med en rem när man är på IKEA, vilket vi var idag. Det inhandlades diverse saker till köket. Gustav och pappa tog varsin korv medan mamma glufsade i sig pizza. Väl hemma har mamma lagat mat i köket för första gången. Det blev kasslerlåda med ris. Mums, tyckte mamma och pappa i alla fall. Gustav däremot sparade sin mat tills imorgon. Får väl se om den går i då?!!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2009 23:59

Vi tog en bilfärd norröver idag för att ta oss till Furuvik. Gustav ville gärna träffa sin gode vän kamelen, men först kollade vi till schimpanserna. Dessa låg dock mest och vilade i solskenet, men det fanns en liten schimpans som var nästan lika gammal som Filippa som det var lite fart på. Sedan gick vi in och tittade på jättestora ormar, spindlar och en och annan sköldpadda. Lemurerna var nästa stopp. När vi kom dit kom alla lemurerna ut ur sin koja och gick omkring bland oss. Filippa protesterade högljutt när vi gick därifrån och ville inte gå. Det gick över när hon fick se några getter som sprang omkring.


Ponnyridning var nästa sak på agendan. Gustav satt ståligt på den lilla hästen. Den här gången sa han knappt ett ord att jämföras med förra gången då hästen nog fick ont i öronen. Mamma och Gustav tog sedan en båtfärd genom Amazonas medan Filippa och pappa höll ställningarna utanför. Nu var vi så hungriga att vi gick för att äta lite mat. Mer om det behövs inte sägas förrutom att nästa gång tar vi med oss matsäck!


Nu var det dags för Gustavs gamle vän kamelen. Han verkade lite grinig för alla kameler stod ihopträngda i sitt lilla skjul och tuggade hö. Så vi passade på att titta in till kängururna. Förra gången såg vi inte en enda men den här gången hade vi tur. När vi sedan kom tillbaka till kamelerna så stod de fortfarande kvar i skjulet, men Gustav ropade på dem och då gick de ut allihopa. Orangutangerna fick mat när vi var där. De glufsade i sig så glatt att vi blev sugna på glass. Efter glassen gick vi till getterna och klappade dem ett tag innan det var dags att åka hem. Sedan somnade alla snart in i bilen utom pappa som fick lov att köra. Han får aldrig sova, han!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 14 augusti 2009 23:56

Vi tog en lång promenad idag, Filippa, Gustav och pappa. Solen sken och Gustav gick hela vägen till köpcentrat men på tillbakavägen orkade han inte utan hoppade upp i vagnen. Pappa fick dock gå hela vägen. Stackar'n!


När mamma kom hem gick vi till grannen lite längre norrut och hälsade på. De har nämligen fått en liten bebis. Tribeca och jag lekte så det stod härliga till. Men allt har ett slut och vi gick hem till oss igen.


Annars går det framåt med köket. Luckor och lådor börjar komma på plats. Med andra ord det börjar likna ett kök!


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 13 augusti 2009 21:15

Mamma hade redan åkt till jobbet när vi andra vaknade. Morfar kom och hämtade oss barn strax efter 10 och lämnade Filippa hos mormor och tog med Gustav ut på landet för att titta på tåg. Med andra ord fick pappa en heldag för sig själv och köket. Det har kommit upp kran och diskmaskinen är inkopplad.


Mamma kom hem tidigare än planerat och i garaget stod då en splitterny cykel som pappa hämtat till mamma. Så nu har hon något att cykla på när hon ska ta sig till bussen.


/Gustav och Filippa genom pappa

Av Gustav & Filippa - 12 augusti 2009 22:45

I dag så började mamma jobba igen efter föräldraledigheten. Tänk vad ett år går fort! Vi stöttade henne i morse genom att släppa av henne vid busshållsplatsen. Det kom en liten tår i hennes ögonvrå, men sedan vinkade hon adjö och gick mot bussen. Därefter fortsatte vi till dagis för att lämna av Gustav.


Medan Gustav var på dagis var Filippa och pappa till IKEA. Då fick Filippa åka i Gustavs bilstol, vilket gjorde henne jättelycklig. Då såg man ju mycket mer! Sedan bar det av hemåt för lite mat och vila. Kl 14 blev Gustav hämtad på dagis. Allt hade gått bra och i dag hade det inte hänt någon olycka utan han hade samma kläder på sig som vid lämningen i morse.


I kväll har pappa pysslat lite med köket. Filippa har fått sin fjärde tand. Den sitter till höger i nederkäken, och fler är på gång!


Nu när mamma har börjat jobba och pappa är föräldraledig så är det han som tar över bloggen. Mamma kommer ju inte att ha så bra koll på vad som händer här hemma längre. Men mamma kommer nog inte kunna hålla sig borta helt och hållet!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2009 22:11

I dag började Gustav på dagis igen efter sommarlovet. Mamma var lite nervös vid lämningen, men efter att Gustav fått en bil så drog han iväg med sina kompisar som om inget hänt. Därefter lämnade mamma och pappa av Filippa hos mormor och for iväg för att shoppa diverse saker till köket. Det blev bl a en kran och skåpet som pappa upptäckte saknades igår.


Kl 14 blev Gustav hämtad på dagis. Tyvärr hade det hänt en liten olycka vid vilan, då Gustav hade somnat som en klubbad säl och kissat ner sig. Han som inte ens brukar kissa på nätterna längre! Annars hade dock allt gått bra och Gustav tyckte att det var kul att leka med sina kompisar igen.


Sedan bar det av till Gränby centrum för inköp av regnkläder. Det ska bli dåligt väder framöver och regnkläder måste man ju ha när man går på dagis. Det blev en favorit i repris, närmare bestämt fina Bamseregnkläder från Lindex!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2009 23:57

I dag har pappa och farfar jobbat vidare med köket. De har satt upp skåp och fått bänkskivan, spishällen, diskhon, ugnen samt mikrovågsugnen på plats. De har med andra ord jobbat hårt! Så hårt att farmor och farfar var tvungna att åka hem i kväll. De kom iväg först efter kl 21, men vi barn var vakna och kunde vinka adjö till dem. Mamma är dock lite bekymrad över vem som ska borsta tänderna på Gustav, kamma hans hår, tömma hans potta och bada honom nu när farmor inte är här längre. Det har nämligen bara varit farmor som fått göra dessa saker de senaste dagarna, så hur ska det gå nu?


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 augusti 2009 22:46

I förmiddags tog Gustav med sig farmor och farfar för att åka Lennakatten. Alexander med far och morföräldrar hängde också på. Småkillarna hade roligt som vanligt och när Gustav kom hem var han mer smutsig än ren, men lika glad för det såklart.


Köksrenoveringen har nu fått ordentlig medvind! I dag har pappa och farfar satt upp överskåpen och pappa har fogat klinkergolvet. Snart har vi förhoppningsvis ett fungerande kök! Vi längtar allihop, men mamma längtar kanske mest trots allt.


I kväll skulle Gustav egentligen ha fått ett bad, men det slutade med en dusch utomhus istället. Vattnet var iskallt, men Gustav var lika glad för det och låtsades som det regnade...


/Gustav och Filippa genom mamma



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards