Alla inlägg under maj 2011

Av Gustav & Filippa - 20 maj 2011 22:45

Efter en ganska lugn förmiddag, där vi mest väntade in solen och värmen, gick vi ut i trädgården på eftermiddagen. Filippa var då utan blöja och trots att mamma hade ställt ut pottan i gröngräset så hände det några olyckor. Tänk att det här med potträning kan vara så svårt! Filippa sitter gärna på pottan, men tyvärr så har hon ännu inte den rätta "tajmingen".


När pappa kom hem från jobbet åt vi middag. Sedan bar det av till det stora köpcentret. Där åt vi glass och handlade mat. Väl hemma igen blev det dusch och bad för oss barn, medan pappa åkte iväg till Bauhaus för att handla mer trall till vår altan. Efter lite fredagsmys bäddade mamma om oss på soffan. Vi brukar nämligen få somna där när det är fredag.


/Gustav och Filippa genom mammma

Av Gustav & Filippa - 19 maj 2011 21:10

     

I eftermiddags kom pappa och hämtade oss på dagis redan strax efter kl 15.30 När mamma kom hem från jobbet kl 17 blev det stekt kycklingfilé med risotto till middag. Sedan gick pappa ut och fortsatte att lägga trall på altanen. Under tiden tog vi med oss mamma på en promenad. Hon fick stå för promenerandet medan vi barn cyklade. Väl hemma igen kunde vi konstatera att pappa nu lagt trall på nästan halva altanen. Tänk vad duktig han är, vår pappa!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2011 21:42

   I eftermiddags medan vi barn var hos mormor och morfar passade mamma och pappa på att åka till Bauhaus för att inhandla trall. När vi sedan kom hem var pappa i full färd med att lägga trall på altanen. Gustav ville såklart inspektera, som synes på bilden. Filippa tyckte dock att hon var för liten för att stå på trallen tillsammans med Gustav. Lite senare blev det namnsdagsfirande för Gustav. Det är ju Erik som är namnsdagsbarn i dag. Han fick sitt hett efterlängtade paraply, som han suktat efter sedan Filippa fick ett paraply. Dessutom fick han en uppblåsbar båt till sommarens bad. Snäll som han är lät han Filippa öppna ett av paketen, vilket hon blev väldigt tacksam för.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 maj 2011 20:57

I eftermiddags kom det massor av föräldrar till dagis. De gick inte hem som vanligt utan började att städa ute på gården. Så gjorde även mamma och pappa. De planterade blommor, krattade grus och slängde skräp. Vi barn tittade mest på. När det var färdigstädat fick vi barn grillad korv med saft. Gott, gott! Sedan bar det hemåt. Väl hemma var vi rätt sega och gjorde inte mycket väsen av oss. Mamma satte sig snart och jobbade, så det blev pappa som fick pyssla om oss i kväll.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2011 20:43

  

I dag när vi kom hem från dagis, så var mamma redan hemma. Hon hade nämligen varit på kryssning till Åland med jobbet och hann därför hem innan oss för en gångs skull. Efter en snabb middag gick pappa ut och fortsatte att jobba med altanen. I kväll blev han färdig med golvreglarna, så snart kan han börja lägga trall på golvet. Medan pappa var ute och jobbade drog Filippa med mamma på en promenad med trehjuling, som slutade i lekparken (eller djurparken som Filippa säger). Gustav valde att stanna inomhus och hålla koll på pappa genom vardagsrumsfönstret. Sedan blev det en tidig kväll, vilket kan behövas eftersom det ska jobbas på dagis i morgon!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 maj 2011 21:55

     

I dag har vädret försvårat vårt altanbygge en hel del, men pappa, farfar och morfar har i alla fall börjat lägga golvreglar som trallen sedan ska ligga på. I dag har de dock fått klara sig utan hjälp från Gustav, som tillsammans med lillasyster, mamma och farmor var på kalas på Nickis på förmiddagen. Den här gången var det Alexander som fyllde 5 år och fick Star Wars-lego och en skrivbok med Yoda på framsidan av oss.


Ca kl 15.30 tog farmor och farfar farväl för den här gången och började den långa resan hem. I kväll har pappa fortsatt med golvreglarna, medan vi barn har blivit ompysslade av mamma.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 maj 2011 21:00

        

  

   I går eftermiddag kom farmor och farfar hit. Vi barn blev eld och lågor såklart och sedan röjde vi järnet hela kvällen. Efter en god natts sömn så blev det hårt arbete i dag. Nu har nämligen byggandet av vår altan på baksidan dragit igång på allvar. Bland blommande äppelträd har pappa, farfar och morfar slitit hårt hela dagen och bl a lyckats få upp stolpar och bärlinor som golvet ska ligga på. De fick god hjälp av Gustav, som dock fick avbryta arbetet på eftermiddagen för att åka på födelsedagkalas på Nickis. Det var en dagiskompis som fyllde 6 år och det måste naturligtvis firas. Lillasyster fick inte följa med och blev såklart helt förtvivlad, men tröstades snabbt av farmor.


I kväll har farmor och farfar varit ute på restaurang och ätit. Gustav har varit hos mormor och morfar, medan Filippa, mamma och pappa tog en liten shoppingtur. Det inhandlades nya sandaler till Filippa, som blev helt överlycklig och sedan stolt bar omkring på påsen med sandalerna i.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 maj 2011 23:54

I dag efter maten så fick Filippa syn på ett par av sina prinsesstrosor som inhandlades för ett tag sedan. På eget initiativ tog hon då av sig sin blöja och satte på sig dem istället. Sedan gick hon och satte sig på pottan, dock utan att dra ner trosorna. Hon satt där ett bra tag, men till sist tröttnade hon när det inte kom någonting och gick och pysslade med annat istället. Efter någon timme kom dock den första pölen på golvet och en stund senare ytterligare en, men Filippa tog det ganska "coolt". När det var dags för nattning. så tyckte dock även hon att det var bäst att ta på sig en blöja. Nu blir det spännande att se om hon är lika inititativrik i morgon, eller om det här bara var en engångsföreteelse från hennes sida.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards