Alla inlägg under maj 2011

Av Gustav & Filippa - 10 maj 2011 22:21

Oj, vilket sommarväder vi har fått! Solkrämen har nu åkt fram och både i går och i dag fick vi glass av pappa direkt efter dagis. Han tyckte nämligen att vi såg så varma ut. Vi tackade självklart inte nej, även om vi nog tyckte att pappa oroade sig i onödan. Det känns lite konstigt att det är över en månad kvar till sommarlovet. Med den här takten kommer det väl att vara höst då...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2011 21:39

Ingen rast, ingen ro! I dag har det fina vädret fortsatt, så också pappas och morfars arbete med att gräva ner plintar till vår kommande altan. De hann med fyra plintar även i dag, så nu är den biten avklarad. Kl 16 var vi hembjudna till våra sysslingar Alexander och Felix på en bit mat. Grillade hamburgare blev det - gott, gott! Vi passade också på att överräcka en försenad födelsedagspresent till Felix, som fyllde ett år för några veckor sedan. Lego blev det till lillkillen. De stora killarna härjade för fullt, men hann också titta lite på film och mysa under en filt tillsammans.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 maj 2011 21:21

  

  

   I dag har vi varit ute i trädgården nästan hela dagen. Det har varit riktigt sommarväder och sedan några dagar står plommonträden i blom. Det är nog ovanligt tidigt, tror mamma. Vi barn har lekt i lekstugan och med vatten. Filippa har dessutom cyklat en hel del på sin trehjuling. Pappa har grävt ner plintar till altanen som vi snart ska börja bygga. Första plinten gick trögast, för då fastnade jordborren och pappa fick jobba som ett djur för att få upp den. Han har fått en hel del hjälp av morfar, som har varit här i dag. Fyra plintar hann de med och det var helt enligt planerna. Mamma var iväg en sväng på eftermiddagen och kom hem med en hel drös penséer, som hon har planterat i kväll. I år går penséerna i vitt och lila. Fint som snus!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 maj 2011 21:54

I dag har inte varit någon bra dag för Filippa. Hon har varit trött, grinig och gnällig och gått med handen i munnen hela dagen. Det är nog förkylningen som spökar fortfarande. Vi gick ut efter lunch för att försöka få henne att somna i vagnen medan Gustav cyklade, men det gick inte. Istället hamnade vi i lekparken en stund. Därefter blev det bus i lekstugan, medan mamma började med maten. Redan kl 19 blev det tack och god natt för lillasyster, medan storebror höll ut ett tag till.


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 maj 2011 22:47

Även onsdagen fick Filippa spendera hos mormor och morfar. Gustav var på dagis till kl 14, då han blev hämtad av morfar. Medan vi barn var där passade mamma och pappa på att shoppa lite. När vi kom hem fick vi se vad de hade köpt. Det blev ett par nya jeans och en pikétröja till Gustav medan Filippa fick prinsesstrosor, som hon genast blev störtförälskad i. Det är tydligen blöjavvänjning på gång för lillasyster. Nu väntar vi bara på fint väder så att vi kan dra igång på allvar!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 maj 2011 20:42

Filippa är bättre från förkylningen, men fick vara hos mormor och morfar även i dag. Nu har hon dock fått prickar i ansiktet istället. Mamma och pappa gissar på någon form av förkylnings- eller feberprickar. Gustav är fortfarade frisk och till mammas glädje sitter hans lösa tand kvar. Det var dagens rapport från sjukstugan!


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 maj 2011 20:24

I dag kunde inte Filippa gå på dagis på grund av sin förkylning. Istället fick hon vara hemma hos mormor och morfar och bli ompysslad. Tack vare det så slapp mamma eller pappa att "vabba" och gå miste om massor av pengar att lägga på oss barn. Gustav var dock på dagis som vanligt.


I kväll har vi firat sjuklingens namnsdag här hemma. Det är nämligen Filippa som är namnsdagsbarn i dag. Hon fick ett paraply, som hon har suktat efter länge, och en tygväska i present. Allt med Hello Kitty på. När det var dags för tandborstning så märkte pappa att Gustav har en lös tand i underkäken. Mamma blev helt förskräckt, men efter att ha sökt på internet så blev hon lite lugnare. Man kan tydligen tappa första tanden innan man har fyllt 5 år, även om det inte är särskilt vanligt. Mamma tycker dock att tanden gärna får sitta kvar ett tag till...


/Gustav och Filippa genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 maj 2011 21:42

I natt har vi barn sovit hos mormor och morfar. Mamma och pappa hade nämligen middagsgäster igår kväll och då fick inga barn vara med. Vi hade det bra hos mormor och morfar, men tyvärr fick Filippa feber på kvällen och febern håller fortfarande i sig, så nu blir det inget dagis i morgon för hennes del. Det är nog mamma som har smittat ner henne med sin förkylning. Killarna i familjen är dock fortfarande friska, så det verkar vara tjejerna som är av det klenare slaget.


/Gustav och Filippa genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards