Alla inlägg under december 2013

Av Gustav & Filippa - 20 december 2013 21:52

Igår var det sista dagen på dagis för Filippa innan jul. Då stod det bl a julmat på menyn. I dag hade Gustav avslutning på skolan. Dagen till ära bar han skjorta och fick komplimanger från både kompisar och fröken. Sedan blev det några timmar på fritids innan han blev hämtad av pappa och därmed officiellt kunde gå på jullov. Även mamma har haft julavslutning på sin skola i dag. Men hon hann jobba en del också, bl a blev det några betyg satta.


I kväll kunde mamma konstatera att nog märks det att det är jul snart. Både Gustav och Filippa har nämligen haft feber. Julloven brukar ju ofta börja med sjukdom i familjen...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 december 2013 22:15

Filippa är definitivt Alvins favoritperson här hemma för tillfället! Den senaste tiden har han börjat att säga hennes namn, inte klockrent såklart, men man hör ändå utan problem att det är henne han menar. Oftast låter det ungefär som Fippa. Han leker också väldigt mycket med Filippa. Ibland blir det ganska livliga lekar, men Alvin är en liten tuffing som tål det mesta. Han drömmer också ofta om Filippa på nätterna och kan ligga och ropa på henne i sömnen. Som tur är verkar det i alla fall vara bra drömmar han har och inte mardrömmar!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 17 december 2013 23:14

I kväll var det sista innebandyträningen för Gustav för den här terminen. Enligt traditionen så fick barnen därför möta föräldrarna i en spännande match, som slutade 3-3. Den interna matchen mellan Gustav och pappa blev också oavgjord. Både Gustav och pappa gjorde nämligen ett varsitt mål i matchen. Sedan bar det av hemåt för duschning, julkalender och kvällsfika.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 december 2013 21:26

Efter en ganska lugn helg var vi på kalas i eftermiddags. Det var lilla Jolin som fyllde ett år och det måste såklart firas. Det blev god fika och TV-spelande för Gustav, medan Filippa mest lekte med småttingarna på kalaset. Sedan bar det av hemåt för lite mat. Stekt kyckling med potatisgratäng blev det så här på tredje advent. Nästa vecka är det sista veckan både på skola och dagis innan det efterlängtade jullovet drar igång!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 december 2013 21:15

       

I morse kl 07.30 var det luciafirande på dagis. Det ägde som vanligt rum utomhus och Filippa var en påpälsad Lucia för andra året i rad. Det sjöngs stämningsfulla julsånger och sedan blev det fika inne på dagis. Alvin verkade känna sig som hemma och sprang omkring och lekte för fullt. Strax innan kl 09 bar det av hemåt igen. Då var dock Gustav redan på skolan och mamma avlämnad vid busshållsplatsen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 december 2013 20:46

        

I kväll har det varit avslutning på Filippas gymnastik. Hela familjen var med och fick se vad Filippa och hennes gympakompisar lärt sig under den gångna terminen. Det hoppades, slogs kullerbyttor, gicks balansgång och mycker mer. Allt avslutades med fika som man fick ta med sig själv. Alvin hade lite svårt att sitta stilla när de stora barnen sprang, så han passade på att gympa lite han också!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 december 2013 21:02

      

Vi gillar att fira saker här hemma och eftersom det är Anna-dagen i dag och vi har två Annor i familjen så uppmärksammade vi det innan det var dags för julkalendern på TV i kväll. Filippa hade gått hela dagen och hoppats på presenter och blev såklart överlycklig när hennes brorsor överlämnade ett varsitt paket till henne. Hon fick en figur till sitt Disney Infinity-spel samt Filippa-klistermärken. Även mamma fick två paket. Dessa innehöll té och choklad. Någon tårta fick de dock inte. Det får man bara när man fyller år!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 december 2013 21:11

                   

I dag har vi firat pappas födelsedag här hemma. På eftermiddagen tog vi dock en liten paus från firandet och åkte iväg på inflyttningsfika hos Elsa och Alma med familj. Där fick vi lussebullar och pepparkakor och så blev det lek med alla barn som var där såklart. När våra magar var fullproppade med fika så var det dags för pappas födelsedagsmiddag, som enligt traditionen förtärdes på en restaurang i närheten av vårt hem. Det blev pizza och pasta för oss stora barn och en burk puré till lillbrorsan. Sedan var det äntligen dags att åka hemåt för ännu mer fika. Den här gången blev det citrontårta. Pappa klarade av att blåsa ut alla tre ljusen i ett och samma andetag. Det behövdes nog för att han skulle orka öppna alla paket som vi hade köpt till honom. Fyra paket blev det och de innehöll två svarta tröjor (en långärmad och en kortärmad), strumpor samt en parfym och en deo av märket Hugo Boss. Pappa blev jätteglad över presenterna, men sedan var det slutfirat för den här gången när det var dags för duschning för oss stora barn.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards