Alla inlägg under januari 2014

Av Gustav & Filippa - 18 januari 2014 22:36

I dag blev det ingen sömn för Alvin - på hela dagen. Det är faktiskt första gången som han har varit vaken hela dagen. Mamma och pappa hade räknat med att han skulle somna i vagnen när vi var till det stora köpcentrumet och handlade, men så blev det alltså inte. Väl hemma igen blev det pappas hemmagjorda pizza till middag. Gott, tyckte HELA familjen, vilket inte händer särskilt ofta!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 januari 2014 21:26

I dag var dagis stängt, så Filippa och Alvin fick vara hemma och mysa med mamma istället. Gustav hade dock skola som vanligt. Så mycket mys med mamma blev det dock inte för Filippa. Istället spenderade hon större delen av dagen hos en dagiskompis. När hon kom hem strax efter kl 16, så var en granntjej här och frågade efter henne, så hon hann inte ens komma in innan hon sprang iväg hem till granntjejen. Sedan var hon hem en sväng och åt middag, men gick därefter över till granntjejen igen. Dagis får gärna vara stängt lite oftare, tycker Filippa!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 januari 2014 22:49

I dag var det sista dagen på Alvins inskolning. Mamma var med en stund på utevistelsen i morse, men när Filippa drog iväg med Alvin i en pulka passade mamma på att säga hej då. När hon kom tillbaka kl 14 kunde fröknarna berätta att det mesta gått bra även i dag. Alvin var lite ledsen när de gick in och soppan som serverades till lunch ratade han, men han somnade utan problem och i övrigt rullade allt på som det skulle. När han fick syn på mamma vid hämtningen brast det dock för honom och han började gråta, men det gick snart över.


När vi lämnade dagis strax efter kl 14 hade mamma tre barn med sig. Det var nämligen en kompis till Filippa som följde med oss hem. Tjejerna promenerade glatt den långa vägen hem, där de belönades med yoghurt till mellanmål. Sedan lekte de och tittade lite på TV till strax innan kl 17, då kompisen blev hämtad av sin mamma.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 januari 2014 22:17

I dag var det utflyktsdags för Filippa och hennes avdelning på dagis. Det bar av till en backe i närheten för att åka pulka. Kul, tyckte alla barn! Alvin fick dock stanna kvar ute på gården tillsammans med de mindre barnen. När mamma sa hej då, så blev han dock ledsen och mamma stannade kvar en stund till. När han blev dragen i en pulka av en av fröknarna tyckte han dock att det var okej att mamma gick iväg. När hans avdelning gick in så var dock Alvin både ledsen och arg, men det gick ganska fort över. Som vanligt nobbade han frukten på fruktstunden, men han åt bra till lunch. När det var dags för vila gick han och lade sig på sin madrass och somnade helt på egen hand! Undrens tid är inte förbi!


Väl hemma igen var det dags för Alvins första dos av Kåvepenin, som han äter för öronens skull. Det var inte populärt! Han ska äta tre doser om dagen i fem dagar, hur nu det ska gå till. Vid kvällens dos höll stackarn på att kräkas!


I kväll har Filippas gymnastik dragit igång igen. Varje onsdag kl 17.30-18.30 fram till maj någongång är det träning som gäller för Filippa. Stressigt blir det, särskilt nu när pappa har börjat att jobba igen, men det ska nog gå bra.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 januari 2014 23:20

I dag var det femte dagen på Alvins inskolning. Dagen började som vanligt med utevistelse. Alvin gick då mest omkring och spanade. Han har lite svårt att göra något med massor av kläder, inklusive tjocka vantar, på sig. Men han verkar vara ganska nöjd med att spana. När det var dags att gå in blev dock mamma ivägskickad. Sedan fick Alvin klara sig utan mamma fram till kl 14. Det hade gått bra på det stora hela. Han hade varit lite ledsen i början, men hade inte velat bli tröstad. Däremot blev han lugn när en av fröknarna satte sig på golvet och lekte med honom. Vid lunch hade han ätit pasta och mackor med god aptit. Sedan var det dags för det kritiska momentet: vilan! Han var inte alls intresserad av att ligga på någon madrass och vila, men en av fröknarna hade lyckats få honom att somna på några minuter genom att vagga/gunga honom i soffan. När mamma kom kl 14 låg han fortfarande och sov sött.


I kväll har Gustavs innebandy dragit igång igen. När pappa kom hem därifrån så fick han mer eller mindre vända i hallen och ta med Alvin till närakuten. Alvin har nämligen haft problem med ena örat på sistone. Det har runnit som snor ur örat, så i kväll ringde mamma sjukvårdsupplysningen. De tyckte att någon borde titta på Alvins öra, så han fick en tid på närakuten kl 19.30 Där kunde läkaren konstatera att Alvin har en sprucken trumhinna - på båda öronen! Så nu blir det antibiotika för Alvins del. Som tur är mår han bra i övrigt och verkar inte heller ha ont, men öroninflammation är ju aldrig kul!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 januari 2014 23:23

I morse vaknade Alvin medan mamma stod i duschen. Sedan kissade han på badrumsgolvet - flera gånger till och med! Det tyckte inte mamma var någon bra start på dagen...


Kl 08.30 lämnade vi av storebror på skolan. Sedan fortsatte inskolningen av Alvin på dagis. Precis som tidigare dagar var vi där kl 09-14. Som vanligt började vi med en utevistelse på förmiddagen. Utevistelsen avslutades med att vi dansade ut julen. Populärast hos barnen var såklart raketen, men Alvin förstod nog inte så mycket av vad som hände. Filippa höll dock honom i handen och såg till att han följde med i dansen någorlunda. Sedan gick vi in och hade fruktstund. Alvin nobbade dock frukten. Han åt inte heller särskilt mycket till lunch. Aptiten verkar verkligen inte vara på topp för tillfället! När det var dags för vila hade han inte ro att ligga stilla på en madrass, utan skulle upp och springa hela tiden. Till slut tog mamma honom till fånga och gungade honom till sömns. Strax innan kl 14 vaknade Alvin och sedan var det dags att gå hemåt. Vi passade på att gå förbi affären på vägen hem, och då tog Alvin glatt emot den gratisbanan som erbjöds. Den behövdes nog efter hans skrala aptit på dagis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 januari 2014 20:49

Så var det söndag igen och helgen börjar gå mot sitt slut. Den här helgen blev ovanligt lugn och vi har inte gjort något speciellt. Det har snöat en hel del och nu är det helt vitt ute, för första gången den här vintern. Inte kul, tycker mamma och pappa. Dessutom är det jättekallt! Av den anledningen har vi stannat inomhus i dag. Alla utom pappa, som var iväg på eftermiddagen och köpte de tre sista korgarna till vår garderob i arbetsrummet. Därmed är den äntligen komplett! Nu hoppas vi att det blir lite varmare till i morgon när det är dags för skola och dagis igen!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 januari 2014 21:45

I dag fortsatte inskolningen av Alvin på dagis. Vädret var inte det bästa i morse. Det var snöblandat regn och blåste väldigt mycket, så Alvin fick inte ut så mycket av utevistelsen på förmiddagen. När vi gick in stod det bl a gymnastik på agendan. Alvin och de andra småttingarna fick då bl a hoppa studsmatta och krypa genom en tunnel. Det var jättekul tyckte Alvin! När det var dags för lunch åt Alvin bara gurka och lite av en macka. Maten (chili con carne) ratade han precis som igår. Sova ville han inte heller, men efter en lång kamp lyckades mamma till sist att gunga honom till sömns. Då var klockan nästan 13 och sedan sov han som en stock. Så även när det var dags att gå hem kl 14. Följaktligen fick Filippa väcka honom och det tog ett tag innan han var pigg igen. Nu får vi vila upp oss några dagar innan inskolningen fortsätter på måndag!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards