Alla inlägg under januari 2014

Av Gustav & Filippa - 9 januari 2014 21:44

                

I dag började Alvins inskolning "på riktigt" efter mjukstarten igår. Vi började morgonen med att lämna av Gustav på skolan strax innan kl 08.15 Sedan tog vi en långsam promenad till dagis, dit vi kom strax innan kl 09. Vi började med att vara ute och leka på gården. Alvin hade då "kunglig" uppvaktning av Filippa och hennes tjejkompisar, som tyckte att det var jättekul med ett nytillskott på dagis. Roligast var att sitta baktill på Filippas stora "trehjuling" när hon cyklade omkring! Efter att ha ätit mellanmål ute gick vi in i värmen. Då var det fri lek. Så småningom blev det sångstund och Alvin fick då dra en fisk ur ett hav och sedan sjöng alla barnen den sången som stod på fisken. Därefter var det dags för lunch. I dag serverades fiskgratäng, vilket inte uppskattades av Alvin. Han nöjde sig därför med att knapra lite på en hård macka. Vid det laget började Alvin bli ganska trött och mamma tyckte att det var bra att det var dags för vila. Det tyckte dock inte Alvin, som vägrade att sova trots att mamma kämpade tappert. Till sist gav mamma upp och tog med Alvin ut till de andra barnen för att leka. Alvin verkar trivas på dagis och sökte kontakt med de andra småttingarna, bl a genom att pussa och krama dem, vilket dock inte alltid uppskattades.


Ca kl 13.15 tyckte mamma att det var dags att bryta upp, så Alvin fick gå och hämta Filippa och sedan bar det av till affären med en trött Alvin i vagnen, som efter att ha varit lite arg till sist somnade. Det är jobbigt att gå på dagis, men kul!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 januari 2014 21:03

I morse väckte mamma oss barn redan kl 07.15 - lite väl tidigt om ni frågar oss. Därmed var vardagen tillbaka med buller och bång! Strax efter kl 08 gick vi hemifrån. Först blev Gustav avlämnad på skolan och sedan fortsatte vi andra till dagis. Filippa var glad över att vara tillbaka på dagis och få träffa sina kompisar igen. Kl 09 hade mamma och Alvin inskolningssamtal med en av fröknarna. Det pratades lite om Alvin och rutinerna på förskolan. Det mesta hade mamma redan full koll på. Vid 10 var det slutpratat och mamma och Alvin gick till det stora köpcentrumet i närheten för att shoppa lite nödvändigheter och äta lunch. Mamma trodde att Alvin skulle däcka ganska snart efter det tidiga uppvaknandet, men så blev det inte. Till sist somnade han dock, men när det var dags att hämta Filippa på dagis kl 14 var han klarvaken igen. Filippa hade haft en bra dag på dagis med både utflykt och kojbyggande. Efter att Gustav blivit hämtad gick vi raka vägen hem och sedan blev det middag bestående av mammas köttfärssås, som ratades av Gustav med ursäkten att han hade ätit jättemycket i skolan. En vit lögn kanske?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 januari 2014 22:42

I dag började pappa jobba igen efter sin långa föräldraledighet med Alvin. Sist han jobbade "på riktigt" var den 22 mars, så det var ett tag sedan. Däremellan har han dock extraknäckt lite, men det är ju inte riktigt samma sak. För oss barn var det sista dagen på jullovet. I morgon börjar vardagen igen med dagis och skola. För Alvin är det lite extra speciellt eftersom även han ska gå på dagis nu. Det är mamma som kommer att skola in honom. Därmed får hon ett extra långt jullov i år. Egentligen skulle nämligen hon ha börjat jobba i dag precis som pappa, men hon får vara "ledig" ett tag till.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 januari 2014 22:28

Så var det söndag igen. Vi tog det ganska lugnt till en början men på eftermiddagen gick vi stora barn till en varsin kompis. Vi stannade till kl 17, då det var dags för middag. I dag hade mamma lagat stekt fläskytterfilé med klyftpotatis. Sedan blev det ishockey större delen av kvällen, i alla fall för pappa. Vi kom i säng först när matchen var slut runt kl 22.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 4 januari 2014 22:43

  

På jullovet brukar vi alltid passa på och gå på bio och så även det här jullovet. Alvin och pappa fick inte följa med utan det var mamma och vi stora barn som gick på bio i dag kl 13. Egentligen hade vi tänkt att se Bamse, men den har inte haft premiär än, så det fick bli Emil och Ida i Lönneberga istället. Den var tecknad, så det var kul att få se en annan version av Emil. Filippa gav filmen fem stjärnor av fem möjliga, medan Gustav nöjde sig med att ge den fyra stjärnor. Sedan blev det ett restaurangbesök med mamma. Vi åt asiatisk buffé och det smakade bra som vanligt. Gustav har numera blivit en storätare av sushi och ville inte ens smaka på resten av buffén. Sedan tog vi bussen hem till pappa och Alvin, som tydligen hade haft det ganska lugnt och skönt hemma utan oss.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 januari 2014 22:40

  

I dag vid middagsbordet berättade mamma en glad nyhet för oss barn. Vi ska åka till Lanzarote! I eftermiddags bokade mamma nämligen en resa dit. Hon fyller ju 40 år i mars och tyckte att det var en bra födelsedagspresent till hela familjen. Vi håller med! Helst skulle vi vilja åka redan i morgon, men vi får väl försöka hålla ut några månader till...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 januari 2014 19:18

I morse sov vi länge som vanligt, men sedan tog vi oss ner på stan för att uträtta några ärenden. Vi skulle bl a byta en julklapp till Gustav, men tyvärr var affären stängd så det misslyckades vi med. Mamma lyckades i alla fall köpa nya handdukar och tabletter till matbordet, så hon blev lite nöjdare med utflykten än Gustav. Sedan bar det iväg hemåt för oxfilé med potatiskaka till middag. Filippa fick besök av granntjejen och de tittade bl a på Filippas nya Monster High-film på TV. Sedan blev det en del lek också förstås.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 januari 2014 21:33

              

Så var 2013 över och 2014 har precis börjat. Nyårsafton blev en trevlig tillställning. Vi barn lekte för fullt, medan de vuxna mest ägnade sig åt att äta mat i olika former. Som tur var hade vi stora barn fått ett eget bord, där det var dukat för sex personer. De tre småttingarna fick dock sitta hos de vuxna.


Till förrätt serverades soppa med räkor, kräftor och sockerärtor. Till huvudrätt blev det oxfilé med potatiskaka, madeirasås och parmainlindad sparris. Middagen avslutades med chokladbrownie med hemmagjord Baileysglass, hallonmaränger och chokladflarn. Vi barn fick en lite annorlunda meny som tur var. Vi skippade t ex oxfilén och åt falukorv i stället och bytte ut Baileysglassen mot godisglass.


Strax efter kl 22.30 begav sig Elsa och Alma med familj hemåt, men Stella och Nova väntade in tolvslaget med oss. Alla barn - och vuxna - höll sig vakna så länge. Efter fyrverkerierna gick vi in i värmen och fortsatte festen, men till sist somnade Alvin i mammas famn och ca kl 01.30 tyckte även Stella och Nova med föräldrar att det var dags att bege sig hemåt. Strax därefter sov alla utom mamma, som ställde sig och röjde i köket för att slippa vakna till kaos på nyårsdagen.


I dag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. När Alvin sov på eftermiddagen hade vi filmmys. Vi släckte ner hela huset och tittade sedan på DVD-filmen Croodarna, som Gustav fått i julklapp. Det blev nog dock i mörkaste laget för både mamma och pappa lyckades somna under filmvisningen. Eller så var det helt enkelt nyårsaftonens bravader som gjorde sig påminda hos dem!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards