Alla inlägg under december 2015

Av Gustav & Filippa - 21 december 2015 23:45

I dag har vi stora barn haft julavslutning på skolan. Den började kl 08.30 med skönsång vid scenen utomhus. Mamma och Alvin var där och tittade på. Sedan följde de med till Filippas klassrum för att en stund senare avsluta hos Gustav. Därefter tog vi bussen ner på stan, där vi tog en fika för att fira att nu har hela familjen jullov utom pappa. Vi var också en sväng till stadsbiblioteket, men när mamma tröttnat på Alvins härjningar tog vi bussen hem igen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 december 2015 23:50

 

Den här helgen har det för en gångs skull inte blivit så mycket lek med kompisar. Istället har den främst ägnats åt förberedelser inför julen. Det har bl a städats och inhandlats julmat och julklappar. I kväll tog pappa in granen. Det var dock bara Filippa som orkade vara uppe och hjälpa till att klä den. Gustav föredrog att sova och Alvin var inte ens påtänkt för att hjälpa till. Så här blev årets gran i alla fall, med ny stjärna i toppen och allt!


/Gustav, Filippa pch Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 december 2015 23:15

Det verkar nästan som att vi har skapat en ny liten tradition i familjen. När antingen mamma eller pappa är borta så blir det pannkakor till middag! I kväll var det mammas tur att skippa middagen här hemma. Istället var hon på julbord med några jobbarkompisar. Precis som igår blev det då pannkakor till middag. Denna gång dock svenska pannkakor. Vi barn hoppas nu nästan på att mamma eller pappa är borta lite oftare så att vi också får pannkakor till middag oftare!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 december 2015 23:00

I dag har den nya Star Wars-filmen The Force Awakens haft premiär i Sverige. Då passade pappa och Gustav på att gå och se den efter jobbet och skolan. Båda tyckte att den var jättebra! Sedan blev det även ett restaurangbesök för pappa och Gustav, som alltså hade en riktig grabbkväll tillsammans. Mysigt, tyckte både två!


Under tiden passade mamma, Filippa och Alvin på att äta amerikanska pannkakor till middag. Sylten var dock slut, så det fick bli bär till istället. Sedan fick Filippa och Alvin spela hur mycket TV-spel de ville. När katten är borta dansar råttorna på bordet!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 december 2015 21:42

Den här helgen har det varit mycket tennis för oss stora barn. Igår var vi på minimatchkväll kl 16.30-18 och fick då spela matcher mot andra barn. Det var jättekul! Inte blev det sämre av att vi när minimatchkvällen var slut belönades med en varsin godispåse.


I dag kl 12.15-13 var det sedan avslutning på höstterminens tennisträning. Då fick vi välja vad vi ville göra och på slutet fick alla, inklusive föräldrar och syskon, vara med. Både mamma, pappa och Alvin var då med och spelade. När tennisträningen var slut åkte vi till det stora köpcentrumet och tog en fika och köpte en ny gardinstång till mamma och pappa. Sedan bar det av hemåt igen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 december 2015 21:00

       

I morse var det stressigt för mamma och pappa! De hade nämligen två luciatåg som de skulle hinna gå på. Kl 07.30 var det luciatåg för Alvin på dagis. Alvin var tomte och hade en liten lykta med lampa i, som han dock släckte under luciatåget. Han sjöng med i de flesta av sångerna och sedan blev det fika inne på dagis. Då bjöd barnen på pepparkakor som de hade bakat själva.


Kl 08.40 var det dags för nästa luciatåg. Den här gången på skolan med Gustav och alla andra tredjeklassare. Gustav var stjärngosse för första gången i sitt liv och sjöng glatt med i alla sånger. Det var verkligen ett jättebra luciatåg, tyckte mamma och pappa. Sedan var mamma och pappa tvungna att åka iväg och jobba lite, även om de nog egentligen helst hade sluppit!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 9 december 2015 23:00

      

I dag fortsatte vi att fira här hemma. Denna gång Annorna i familjen. Efter maten överraskades de med ett varsitt paket. Filippa fick Friends-lego, som hon sedan omedelbart satte sig och byggde ihop. Därmed var kvällen räddad för hennes del!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 december 2015 23:37

                  

I dag har vi firat pappas fyrtiotredje födelsedag! Firandet började med att vi var till en thailändsk restaurang på stan och åt en god middag. Sedan fortsatte firandet hemma med tårta och presentöppning. Av oss fick pappa Zlatans nya parfym och deo, vilket han blev glad över. Gladast blev nog dock Alvin, som fick öppna en av pappas presenter!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards