Alla inlägg under augusti 2008

Av Gustav & Filippa - 22 augusti 2008 22:57

Fredagen blev lugn och tillbringades med mamma och pappa på hemmaplan. Pappa har varit huslig och gjort både äppelmos och äppelmust. Mamma har också varit lite huslig och tvättat. Kanske tog lugnet ut sin rätt i kväll, för då blev jag helt galen och skulle bara hoppa och studsa i soffan och busa med pappa tills han fick spader. Så småningom lugnade jag dock ner mig och kvällen avslutades med en flaska välling i soffan.


Min kompis nappen har jag inte sett till på hela veckan, och jag har inte frågat efter den heller. Är det verkligen så här lätt att bli nappfri, eller är det bara lugnet före stormen?


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 21 augusti 2008 23:17

Dagarna går och det har redan blivit torsdag. Jag har en rätt behaglig tillvaro just nu med två föräldrar som är hemma och pysslar om mig. Kan det bli bättre?


Efter att pappa och jag fått upp mamma ur sängen i förmiddags så åkte vi ner på stan och åt lunch. Jag var vrålhungrig och vräkte i mig en burk med moussaka. Vi hade en trevlig stund på restaurangen, förutom att vi besvärades av getingar. Mig störde de dock inte så mycket. Jag tyckte mest att det var kul att sitta och vifta bort dem, men mamma och pappa blev lite irriterade.


Efter maten gick vi till Upplandsmuséet, där de hade en barnutställning med temat katter. Jag fick bl a träffa på Pelle Svanslös och hans vänner. Jag klättrade i ett hus som fanns där, men ni som känner mig vet att jag inte är någon klätterapa, så vid några tillfällen fick pappa komma och rädda mig. Jag passade också på att laga lite mat och springa i ett mörkt rum där gamla föremål fanns utställda. När vi var klara på Upplandsmuséet gick vi en stund i affärer. Då tog jag en tupplur i vagnen. Det är jobbigt att vara kulturell!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 augusti 2008 23:37

I dag har jag varit med mamma och pappa till gammelmormor och hälsat på. Vi pysslade en del i trädgården medan vi var där. Mamma och pappa plockade äpplen och sedan klippte pappa och jag gräsmattan. Jag hade nämligen med mig min egen gräsklippare som jag fick när jag fyllde år. Efter ett väl utfört arbete belönades jag med två glas saft, som rann ner fortare än kvickt. Jag passade också på att äta några äpplen under arbetets gång. Man blir ju hungrig av att klippa gräsmattan! Vi fick med oss en hel kasse med äpplen hem, så nu ska mamma och pappa komma på något gott att göra av dem.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 augusti 2008 21:16

I dag har jag äntligen fått inviga min coola trehjuling på riktigt! Pappa satte på mig min cykelhjälm och sedan bar det av. Fast det här med att cykla var mycket svårare än jag trodde. Det var så långt fram till tramporna, så trampandet hoppade jag helt enkelt över och tog mig fram med hjälp av fötterna istället. Det var kul att cykla en liten stund, men sedan ville jag hellre busa med morfar, som var med när jag tog min premiärtur. Hoppas att det går bättre nästa gång!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 18 augusti 2008 21:54

I dag så började pappas långa ledighet på riktigt. Tyvärr så hade han inte någon tur med vädret, men efter att ha ätit laxwok med ris till middag tog jag, mamma och pappa en promenad i grårusket. Jag fick en toppluva på mig för första gången på flera månader och sedan traskade vi iväg till affären för att hämta ett paket. På vägen dit hann jag plaska i flera vattenpölar. När paketet var hämtat gick vi till en lekplats där jag fick göra av med lite överskottsenergi. Efter viss övertalning gick jag med på att gå hemåt igen. Vi såg några katter på vägen, men den sista biten fick pappa bära mig för då ville jag inte vara med längre. Väl hemma väntade ett bad. Den här gången fick jag sällskap av min bebisdocka, som behövde bada även den. Jag såg till att den blev ordentligt ren, men hade nog inte velat få samma behandling själv...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 17 augusti 2008 23:06

I dag har jag varit på födelsedagskalas hos Alma, som fyllde ett år. Jag hade köpt en nalle och ett pussel till henne i födelsedagspresent. Förutom Alma så fick jag även träffa mina kompisar Elsa, Jonatan, Sebastian och Elias. Vi fikade och busade som vanligt. Det var också roligt att träffa Elsas och Almas hund Julle. Jag var väldigt intresserad av honom och höll hela tiden koll på var han höll hus. När jag fick chansen så klappade jag honom och kunde konstatera att hans päls var mjuk. Innan vi åkte hem så var det dags för fiskdamm. Det är alltid lika roligt och denna gång fick jag bl a en Festis, bokstavskex och en ballong på kroken. När jag efter fiskdammen var tvungen att skiljas från mina kompisar så blev jag lite ledsen, men jag lugnade mig när vi kom ut och jag fick plaska i vattenpölarna som dagens regn gett upphov till.


Efter middagen var jag ganska trött, så mamma och pappa trodde att jag skulle somna tidigt i kväll. När jag fick välling låg jag utslagen på golvet och lekte med min ballong och tittade på Pippi Långstrump på DVD. Ca kl 19 gick mamma in för att natta mig. Vi läste två böcker och sedan knäppte mamma av lampan. Men tror ni att jag ville sova så tidigt? Neeej! Så efter en stund gick vi upp igen och jag höll i gång i ytterligare två timmar, medan mamma och pappa försökte städa.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 augusti 2008 20:13

I dag har jag haft en ganska fullspäckad dag. På eftermiddagen var vi bl a till en leksaksaffär och gjorde några inköp. Jag fick en bebisdocka med tillhörande nalle och nappflaska. Dessutom köpte vi en potta till dockan. Bebisar måste ju gå på pottan precis som vi lite större barn (även om jag inte riktigt har fattat det än). Förutom dockan fick jag en röd bil. Jag fick välja färg själv, men för att få bilen var jag tvungen att göra något i utbyte, vilket jag berättar om snart.


När vi kom hem så pysslade jag om dockan. Jag gav den välling och satte den på pottan. När dockan satt på pottan blev jag lite inspirerad och ville själv sitta på pottan. Jag var väldigt snäll och ömsint mot dockan och tog hand om den jättebra.


Efter att ha ätit middag så skulle jag få min nya bil. Först var jag dock tvungen att sitta stilla och snällt på min stol en stund. Pappa skulle nämligen klippa mig och bilen skulle jag få när han var färdig! Tjänster och gentjänster ni vet. Jag var med på noterna i början, men efter en stund blev det lite jobbigt att sitta så stilla. Till slut var dock pappa färdig och jag fick äntligen min nya bil.


Nu tror ni säkert att jag knappt har något hår kvar, men då kan jag lugna er. Pappa klippte av ganska mycket, men mina lockar är fortfarande kvar. Däremot så försvann korkskruvarna all världens väg i samma stund som pappa satte saxen i mitt hår. Huruvida han gjorde ett bra jobb eller inte får ni bedöma själva!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 augusti 2008 23:50

Så var det fredag igen! Mamma och jag har som vanligt tagit det ganska lugnt. Vi har byggt lego och sjungit Pippi Långstrump-sången. Mamma har också tittat en del på OS på TV, men det tyckte jag var så tråkigt att jag pysslade med annat istället. Fast jag har i alla fall lärt mig att det finns en sport som heter tennis!


I kväll har jag varit och hälsat på mormor och morfar. Under tiden passade mamma och pappa på att åka ner på stan och äta sushi till middag. De skulle fira att pappa har jobbat sin sista dag på ett tag. Nu ska ju han vara hemma med oss i ungefär två månader. Mysigt värre! Synd bara att inte jag fick följa med och fira. Jag gillar faktiskt sushi, men som tur var fick jag god mat hos mormor och morfar istället.


/Gustav genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards