Alla inlägg under augusti 2008

Av Gustav & Filippa - 14 augusti 2008 22:30

I morse vaknade jag ovanligt tidigt för att vara mig. Efter mycket tjat av typen "Mamma upp!" fick jag äntligen upp min sömniga mor ur sängen. Sedan hände inte så mycket mer. Mamma var trött och vädret dåligt så vi höll oss inomhus. Mamma låg mest på soffan och vilade, medan jag byggde lego, stänkte vatten i soffan m m. Så småningom var det dags för lunch. I slutet av lunchen så somnade jag nästan vid matbordet. Mamma bar därför in mig till sängen, men då var jag plötsligt pigg igen. Efter att ha fått nappen i min mun somnade jag dock sött. Ibland tycker mamma att det är VÄLDIGT smidigt med napp...


När pappa kom hem från jobbet lagade mamma köttfärssås med ris till middag. Mamma brukar faktiskt göra en ganska spännande köttfärssås med bl a bönor, ingefära och kanel som ingredienser. Inte alls så pjåkigt för att vara mamma. Efter maten var vi till Överskottsbolaget och Kvantum och inhandlade lite proviant och annat. Jag var riktigt snäll och foglig och hamnade inte i kundvagnen förrän på slutet av vår shoppingtur. Då på eget initiativ faktiskt. När jag kom hem väntade ett bad. Som tur var så fick jag behålla mina lockar även denna gång. Undrar om mamma och pappa har börjat ångra sitt beslut om att klippa mig? Fortsättning följer...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 augusti 2008 21:50

I dag har mamma och jag varit nere på stan och gått i affärer. Jag var trött redan när vi åkte ner, så mamma hade hoppats att jag skulle somna i vagnen, men tji fick hon! Jag höll mig vaken hela tiden. Jag var dock ovanligt snäll och foglig, för jag satt nöjd och glad i vagnen hela tiden. Detta uppskattades av mamma som inte riktigt hade energi att jaga mig över gator och torg. Mamma försökte muta mig med nappen för att jag skulle somna. Jag lovade att sova om jag fick den, men sedan skrattade jag bara när mamma påminde mig om mitt löfte.


Efter att ha promenerat runt en stund så tog vi en liten vilopaus. Mamma satte sig på en parkbänk längs gågatan och jag fick några bokstavskex att mumsa på. Så småningom satte sig en tant bredvid mamma. Det låter kanske inte så farligt, men när tanten tände en cigarett och började spy ut sin rök över mig så blev mamma både sur och upprörd och vi reste oss och gick. Vilka tanter det finns!


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 12 augusti 2008 21:09

I dag så somnade jag nästan vid middagen. Detta trots att jag serverades blodpudding med lingonsylt. Ögonlocken var sååå tunga och jag var tvungen att vila mitt huvud i pappas hand. Jag mumlade någonting om att sova, så pappa lade mig i soffan, men en minut senare var jag pigg igen och höll igång resten av kvällen. Ibland räcker det med en "power nap" vid middagsbordet för att ladda batterierna! Pappa måste dock ha smittats av min trötthet för efter middagen så var det hans tur att ta en "power nap". Dock en lååång sådan...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 augusti 2008 23:58

I natt så låg jag och pratade för mig själv vid flera tillfällen. Jag nämnde bl a Jonatan, Sebastian och tomten. Mamma och pappa vet inte riktigt om jag var vaken eller inte, men de lät mig hållas.


I dag så har jag varit hemma hos mormor och morfar större delen av dagen. Jag skötte mig exemplariskt som vanligt. Väl hemma hos mina kära föräldrar igen så var jag hur mysig och go som helst. När det var dags för mig att sova så gjorde mamma och jag en liten överenskommelse. Hon fick knäppa av lampan mot att jag fick nappen. Sedan somnade jag sött efter en intensiv dag.


/Gustav genom mamma 

Av Gustav & Filippa - 10 augusti 2008 22:21

I dag har jag, mamma och pappa träffat mina kompisar Jonatan och Sebastian och deras mamma och pappa. Vi började med en liten utflykt till Ulva kvarn. Där fick jag en rejäl lunch bestående av farmarbiff med kokt potatis och massor av sås. Det var jättemumsigt. Efter att ha varit in i några affärer åkte vi till Jonatans och Sebastians sommarstuga. Jag blev jätteledsen när vi skiljdes åt vid Ulva kvarn. Jag trodde ju inte att jag skulle få träffa dem mera, men där hade jag fel. I sommarstugan tog vi en fika och sedan provkörde jag killarnas olika bilar. Till sist gick vi ner till vattnet. Då ville Jonatan och Sebastian bada, trots att det var mulet på himlen. När jag såg dem klä av sig alla kläder och hoppa i vattnet så sa jag till pappa att jag också ville vara "naken fis". Pappa trodde knappt på mig, men till sist gav han med sig och alla mina kläder åkte av. Vattnet var dock kallt och först ångrade jag mig och ville upp igen. Men när jag såg hur kul Jonatan och Sebastian hade det så ville jag faktiskt bada trots allt. Till sist, efter lite hjälp från pappa, nådde vattnet mig ända till "rumphöjd" och jag kunde börja plaska ordentligt. Pappas byxor blev jätteblöta, men han får skylla sig själv eftersom han behöll kläderna på!


Efter badet, som jag motvilligt avslutade efter påtryckningar från mamma och pappa, så var det dags att styra kosan hemåt. Jag somnade nästan direkt i bilen och när jag vaknade upp så skulle vi handla. Handlingen gick ganska snabbt, så snart kunde vi åka hem. När det var dags för middag så ville jag inte ha någon mat. Jag åt bara en tugga, sedan var magen full. Efter maten var det dags att bada igen. Den här gången i badbaljan. Det var inte riktigt lika kul som att bada med Jonatan och Sebastian, men bättre än ingenting.


Till sist så kan jag lugna mina nära och kära med att mina korkskruvar fortfarande sitter kvar på huvudet! Pappa hade egentligen tänkt att klippa av dem i kväll, men efter dagens bravader så fanns det inte riktigt tid för det. Men snart så ryker de...


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 augusti 2008 23:05

Vilken tråkig dag! Vädret har varit jättedåligt och mamma och jag har varit hemma hela dagen. När pappa kom hem från jobbet blev det lite mer fart och fläkt, men inte mycket. Jag fick i alla fall hjälpa till med pajdegen när pappa gjorde köttfärspaj och kycklingpaj i kväll. Sedan blev det ett bad för mig. Jag har kommit ur min tidigare "badkris" och badar nu gärna och länge. Det här med tandborstningen är dock fortsatt jobbigt. Ofta blir det ett mindre krig när det är dags att borsta tänderna. Mamma och pappa brukar få hota mig med tandtroll för att jag ska öppna munnen. Det fungerar dock långtifrån alltid, men när de till sist säger att de blir arga på mig om de inte får borsta tänderna så brukar jag ge med mig. Enligt mamma och pappa är det ingen bra uppfostringsmetod, men nöden har ingen lag. Tänderna MÅSTE tydligen borstas.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 augusti 2008 22:27

Hösten verkar redan vara här. Alldeles för tidigt om ni frågar mamma och mig. I natt så ösregnade det och i dag har det varit kallt och grått ute. Mamma och jag höll oss därför inomhus och gjorde inget särskilt. Mamma passade på att tvätta en del och jag hjälpte till lite. När pappa kom hem från jobbet lagade mamma ris med köttfärssås till middag. När alla var mätta och belåtna så åkte vi till en affär för att provsitta en barnvagn. Jag var dock inte riktigt med på noterna och vägrade sitta längre än några sekunder. Jag sa att den var farlig och det hjälpte inte att mamma och pappa bönade och bad. Jag brukar alltid vara skeptisk inför nya saker. Lägg därtill en stor dos av envishet när jag väl har bestämt mig för något. Mamma påstår att jag brås på pappa, och pappa påstår att jag brås på mamma. Vad jag själv anser i frågan får dock förbli en hemlighet.


/Gustav genom mamma

Av Gustav & Filippa - 3 augusti 2008 22:48

I dag har jag, mamma och pappa varit och hälsat på gammelmormor. Jag blev utnyttjad som barnarbetare igen och fick plocka tallkottar i gammelmormors trädgård. Fast ska jag vara ärlig så tyckte jag mest att det var kul! Jag och gammelmormor busade en del medan mamma och pappa plockade nerfallna äpplen. Sedan klippte pappa gräsmattan med en stor och bullrig gräsklippare. Jag var lite rädd för den och höll mig på avstånd. Synd att vi inte tänkte på att ta med min gräsklippare som jag fick i födelsedagspresent, för då hade jag kunnat hjälpa pappa lite. När gräsmattan var färdigklippt så var det dags för fika. Jag mumsade i mig hela två kanelbullar, men pappa var snäppet värre ändå...


Lagom till dess att vi skulle gå hem började det att regna. Jag klarade mig dock ganska bra där jag satt under suffletten i barnvagnen. Efter att ha ätit kasslerlåda med ris till middag så fick jag ett bad. Mamma och pappa tycker dock att jag är lite konstig, för först vill jag inte bada, men sedan när jag väl sitter där så vill jag aldrig gå upp!


/Gustav genom mamma 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards