Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - 25 december 2018 23:00

I dag är det pappas favoritdag på året, nämligen juldagen! Som vanligt har dagen för oss gått i lugnets och slöhetens tecken. Mamma och pappa har tagit det otroligt lugnt och vi barn har mest spelat TV-spel. Till middag blev det såklart julmat från igår, så mamma och pappa behövde inte ens laga mat. I kväll har vi haft filmkväll i soffan. Vi såg filmen Superhjältarna 2, som vi barn fick i julklapp igår. Mamma lyckades för en gångs skull hålla sig vaken hela filmen, men pappa somnade sött efter en liten stund. Det blev en perfekt juldag med andra ord!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 24 december 2018 23:30

                                             

Så var äntligen årets bästa dag här - julafton! Som traditionen bjuder fick vi barn en varsin julklapp redan på förmiddagen. Alvin fick lego, Filippa en Mina vänner-bok med pennor och Gustav fick ett jättestort block med färgpennor till. Sedan blev det ganska lugnt, vi pysslade mest med våra julklappar och åt tomtegröt till lunch.


Kl 15 bänkade vi barn oss framför TV:n och tittade på Kalle Anka och hans vänner önskar god jul medan pappa började med maten och mamma dukade och gjorde fint. Ca kl 17 blev det äntligen dags för julmiddag. Som vanligt åt vi barn ganska snabbt och sedan blev det en lång väntan på tomten. Tyvärr missade pappa tomten i år igen eftersom han var tvungen att gå till affären och köpa efterrätt som han och mamma hade glömt att fixa! Himla otur! Tomten var snäll och gav oss ytterligare några julklappar. Dock påminde han om någon vi känner, konstigt nog...


Efter att tomten hade gått fick Alvin ta över och dela ut de julklappar som låg under granen. Det gjorde han med bravur. Sedan var det äntligen dags för den stora julklappsöppningen! Vi barn fick som vanligt massor av fina julklappar. Alvin fick bl a en gitarr, lego, bajsmemo och TV-spel. Gustav fick mest böcker och kläder men också ett nytt mobilfodral och trådlösa hörlurar som han ska ha när han spelar TV-spel med sina kompisar. Filippa fick också mest böcker och kläder, men också ett nytt mobil-fodral, TV-spelet Sims 4, luktpennor och massor av nagellack. Sedan hade vi barn att göra resten av kvällen, medan mamma och pappa äntligen kunde pusta ut!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 23 december 2018 23:45

I dag har det varit full fart här hemma, precis som vanligt dagen före julafton. Det har putsats och fejats och mamma och pappa har också varit iväg en sväng till det stora köpcentrumet för lite shopping. När de kom hem blev det mat från ChopChop till middag. Det fanns tydligen inte riktigt tid för att laga mat.


I kväll har vi barn hjälpt mamma och pappa att klä julgranen. Vi har också spelat Bingolotto med förhoppningen att bli miljonärer. Så blev det dock inte, inte ens en liten bil kunde vi vinna, men som tur är så är det julafton i morgon och kanske ligger det en miljon eller två i något av paketen som mamma har ägnat sig åt att slå in de senaste dagarna?


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 december 2018 23:15

I dag har vi barn haft julavslutning på skolan. I år var det en lite annorlunda avslutning. Det var inga julsånger vid utescenen och inga föräldrar fick vara med, utan istället hade vi det mysigt med våra respektive klasser. Runt kl 10 var avslutningen avklarad och då blev det fritids för Alvin medan vi stora barn gick till ett konditori och fikade och sedan traskade vi hemåt. Väl hemma slappade vi och tog det lugnt, vilket innebar en hel del skärmtid såklart, men efter en lång termin så tycker vi nog att vi förtjänade det!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 19 december 2018 22:30

Igår kväll hade Filippa avslutning på fotbollen och i kväll var det avslutning för Alvin på simskolan. Alvin har gjort en del framsteg på simskolan i höst, men är fortfarande väldigt försiktig av sig, precis som storebror när det begav sig. Att simma är han inte i närheten av, så han får gå om samma kurs i vår, har mamma och pappa bestämt. Även där är han precis som storebror med andra ord!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 december 2018 23:30

I dag var det avslutning för Filippa på friidrotten och för Gustav på tennisen. Gustav vill fortsätta även nästa termin, medan Filippa är lite mer tveksam. Efter friidrotten var Filippa iväg med en klasskompis och hennes mamma till ett sport- och aktivitetscenter här i stan. Där hoppade och skuttade tjejerna i några timmar. Väl hemma igen blev det middag och sedan bakning av lussekatter med pappa, som vi fikade på när det tredje ljuset i adventsljusstaken tändes.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 15 december 2018 23:24

Filippa och pappa har gått och blivit granförsäljare! I dag stod de nämligen och sålde julgranar för Filippas fotbollsklubb mellan kl 10 och 15. Affärerna gick tydligen bra, men någon gran till oss blev det dessvärre inte. Pappa var lite för kräsen och tyckte dessutom att granarna var i minsta laget. Men på måndag har han lovat att inhandla en extra tjusig gran till oss!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 december 2018 23:15

I dag är det Lucia, men i år fick inte mamma och pappa se något luciatåg tråkigt nog. På dagis var det luciatåg varje år, men i skolan är det alltid treorna som ansvarar för det och inget av oss barn går ju i trean. I kväll försökte vi dock få till lite luciastämning ändå, med luciatåg på TV:n och lussekatter till fika, men ärligt talat orkade ingen titta färdigt på luciatåget, så efter en stund bytte pappa kanal...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards