Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - 7 mars 2019 22:45

I dag kom äntligen beskedet om skolvalet för Gustav. Det var en glad och lättad Gustav som av pappa fick veta att han kommit in på sitt förstahandsval. Lika tur hade inte några av hans kompisar. Vissa kom inte in på ett enda av sina tre val utan hamnade på en skola som de absolut inte vill gå på... Mycket märklig grej det där med skolvalet!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 mars 2019 22:15

I morse var Alvin lite hängig och klagade på huvudvärk, men han orkade gå till skolan i alla fall. Gustav var dock snäll och hämtade sin lillebror efter skolan, så Alvin fick gå hem lite tidigare än vanligt som tur var. Sedan blev det fisk till middag som vanligt på tisdagar. Lika vanligt är det dock inte med fika på tisdagar, men i dag slog vi på stort och åt semlor efter maten. Det är ju trots allt fettisdagen i dag! Därefter fick Gustav och pappa hasta iväg på fotbollsträning i kylan. Det verkar som att vintern temporärt är tillbaka, men förhoppningsvis blir det inte långvarigt!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 mars 2019 23:30

Efter en lång sovmorgon i morse så blev det som vanligt en del skid-VM på TV för mamma och pappa. Inte så kul om ni frågar oss barn, men sedan blev det desto roligare. Då åkte nämligen mamma, Filippa och Alvin iväg till det stora köpcentrumet för att gå på bio. Filmen de såg var Draktränaren 3. Den var riktigt bra och mamma höll sig vaken hela filmen. Sedan blev det lite klädshopping och mat också. 


Under tiden var Gustav och pappa iväg på andra roligheter. De var nämligen och spelade "paddeltennis" med några kompisar. Det var jättekul tyckte alla inblandade, till och med roligare (och jobbigare) än vanlig tennis!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 1 mars 2019 23:15

           

Så var det äntligen fredag igen. Första veckan efter sportlovet har varit lång och ganska jobbig, så fredagen var minst sagt efterlängtad. Mamma kom hem sist i familjen och då blev det pappas hemmagjorda pizza till middag. Sedan slocknade både mamma och pappa, men när de vakande till igen så hade vi namnsdagsfirande här hemma. I dag är det nämligen Albin som har namnsdag, vilket Gustav heter i tredjenamn, och då brukar vi också passa på att fira Alvin. Syrran överlämnade presenterna och det var en glad Alvin som fick ytterligare Ninjago-lego till sin samling. Gustav var inte fullt lika glad över den bok som han fick. Den var ju Filippas, men desto gladare blev han när han hittade en sedel i boken. Tänk att mamma alltid ska luras!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 27 februari 2019 22:45

I kväll var det dags för Alvins simskola igen. Det märktes att det var några veckor sedan sist, för Alvin var rejält ringrostig. Pappa tyckte nästan att det var ett steg fram och två steg bak. Med den här takten kommer det att bli många terminer på simskolan för Alvin! Filippa var också med och badade, men som tur är behöver inte hon någon simskola i alla fall...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 25 februari 2019 23:15

I dag var vi tillbaka i vardagen igen efter det alltför korta sportlovet. Alvin blev som vanligt lämnad på fritids strax efter kl 07 medan vi stora barn traskade till skolan på egen hand runt kl 08. På måndagar brukar vi äta soppa till middag och så blev det även i dag. Den här gången blev det potatis- och morotssoppa med vitlöksbröd. Sedan blev det en lugn och händelsefattig kväll.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 22 februari 2019 23:15

Sportlovet rullar på, dock utan särskilt sportiga aktiviteter för oss. I dag blev i alla fall Gustav och Alvin "luftade" när de var till frisören och klippte av sig sina långa hår. Alvin blev dock inte helt nöjd, utan han gillar definitvt långt hår bättre. Medan killarna i familjen var borta passade mamma och Filippa på att laga tacos till middag. Sedan blev det en del semesterplanering för mamma och pappa.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 20 februari 2019 23:45

I eftermiddags kom vi barn hem igen efter att ha tillbringat några sportlovsdagar hos morfar på landet. Så mycket vintersportande blev det dock inte direkt. Det mesta av snön har ju smält bort nu, men vi har haft det bra ändå. Vi har bl a varit till DollarStore och shoppat och så har vi såklart lärt känna morfars nya katt Kurre II. God mat har vi också ätit. Det är alltid mycket godare mat hos morfar än hemma hos mamma och pappa. Men tala inte om att vi har sagt det bara...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards