Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - 18 maj 2019 20:45

Så var det lördag med fotboll för både Gustav och Filippa igen. Dock inte träning utan matchspel. Pappa var med, men mamma och Alvin blev hemma för att jobba i trädgården och plantera om tomater. När resten av familjen var hemma igen blev det grillade hamburgare med tillbehör till middag. Gustav blev också uppvaktad på namnsdagen med pussar och kramar och 200 kr. Sedan började vi att ladda för finalen i Eurovision på TV i kväll. Heja John Lundvik!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 16 maj 2019 21:45

Gustav är nu på bättringsvägen efter sin cykelolycka. Han kunde gå till skolan i tisdags och t o m skriva prov efter att ha fått ett bandage kring sin stukade handled av skolsköterskan. Någon fotbollsträning blev det dock inte för honom, och knappt för Filippa heller, som kände av sin sträckning i låret och mest fick titta på. I kväll var dock båda två tillbaka i träning, även om formen kanske inte var den bästa. Men det är ju dumt att "peaka" på träning...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 maj 2019 21:30

I eftermiddags när Gustav och hans kompisar var på väg till spanskan, som äger rum på en annan skola, så råkade Gustav ut för en olycka. Gustav och en av hans kompisar cyklade in i varandra och Gustav ramlade handlöst i backen. Han gjorde illa sig rätt rejält i höger hand, men även ena höften och knäet fick sig en riktig törn. Den andra killen klarade sig bra, men för Gustav blev det ingen spanskalektion, utan istället fick pappa komma och hämta honom och ta med honom hem för omplåstring. Inget är brutet som tur är, men vi får se hur det blir med skolan i morgon.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 11 maj 2019 23:00

I förmiddags åkte Gustav och pappa iväg för att spela fotbollsmatch. Resten av familjen blev dock hemma. Vi barn slöade mest, men mamma jobbade en del i trädgården. Hon sådde bl a sockerärtor, rädisor och morötter i en av våra pallkragar. Sedan blev det en del ogräsrensning också. Mamma försöker att se maskrosorna och annat otyg i gräsmattan som vackra blommor, men det är tydligen svårare än vad man kan tro. Sedan blev det hemmagjord pizza till middag, vilket var lika gott som vanligt. Då var Gustav och pappa hemma sedan länge, inte alltför deppade efter en knapp förlust i fotbollsmatchen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 8 maj 2019 20:45

I kväll har hela familjen varit på vernissage! Det var Gustav och hans klass som höll i den i deras klassrum på skolan. Där visade de bl a upp rum som de gjort av skokartonger, men även andra konstverk. Det bjöds också på dryck med tilltugg. Vernissagen var dessutom ett bra sätt att fira att klassen i dag gjorde sina sista nationella prov för den här gången! Jätteskönt tycker Gustav, och förmodligen även resten av klassen.


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 6 maj 2019 23:00

Så var det måndag och ny vecka igen. I kväll drog Alvins fotbollssäsong igång. Han har ju haft ett uppehåll över vintern, men i dag var det säsongspremiär. Alvin var riktigt taggad, och ännu mer taggad blev han när han upptäckte att flera killar från skolan spelar i hans lag. Han var också mycket mer fokuserad under kvällens träning än vad han var förra året. Men det är väl som han själv säger, då var han bara sex år och nu är han ju faktiskt sju!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 maj 2019 22:00

I fredags åkte pappa och Filippa iväg till Åland för att spela fotbollscup. Där har de varit hela helgen. Det blev hela sex matcher för Filippas lag, men tyvärr förlorade de samtliga, varav en på straffar. Dessutom råkade Filippa skada sig i början av cupen och kunde därmed inte spela så många matcher. Det var en sträckning i låret som hindrade henne. Men humöret var det inget fel på hos Filippa och hennes lagkamrater. De hade kul trots skador och förluster!


Under tiden har mamma och småkillarna roat sig på egen hand här hemma. Det har bl a blivit fotbollsmatch och tennisträning för Gustav, middag på det stora köpcentrumet och födelsedagskalas för Alvin hos en klasskompis. Skönt att det snart är vardag igen så att vi får vila ut lite!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 maj 2019 22:15

       

I dag är det Filippa som har namnsdag, vilket såklart har firats här hemma. Filippa fick lite sommarkläder i namnsdagspresent, vilket hon blev mycket nöjd med. Sedan blev det fotbollsträning för både henne och Gustav. Nu har vårsäsongen dragit igång på riktigt, vilket innebär att både Gustav och Filippa har två träningspass i veckan igen, närmare bestämt på tisdagar och torsdagar.


/Gustav, Filippa  och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards