Senaste inläggen

Av Gustav & Filippa - 17 februari 2019 23:53

Den här helgen har vi haft riktigt kul! Igår drog vi nämligen iväg till Dalarna för att titta på melodifestivalen live! Först anlände vi till Falun där vi hade bokat hotellrum. Där passade vi också på att äta middag på en restaurang. Sedan styrde vi kosan mot Leksand, där melodifestivalen gick av stapeln i Tegera-arena. Vi var där i god tid så vi hann både trängas med massor av folk och samla på oss en del gratisgodis.


Kl 20 drog tävlingen igång och då satt vi sedan länge på våra platser. Vi såg bl a Erik Saade leda showen och Dolly Style, Martin Stenmarck, Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund uppträda. De två sistnämnda vann och gick vidare till finalen. När showen var slut åkte vi tillbaka till hotellet i Falun för att sova.


I förmiddags åt vi en rejäl hotellfrukost i Falun. Sedan styrde vi kosan mot morfar, där vi uppvaktade honom på födelsedagen i efterskott. Vi fick också träffa hans nya katt Kurre II. Sedan åkte mamma och pappa hem till stan medan vi barn stannade kvar på landet. Vi har ju sportlov nu och då är det skönt med lite miljöombyte!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 14 februari 2019 21:31

Oj, vad trötta vi är nu hela familjen! Det är skönt att det bara är en dag kvar till sportlovet, i alla fall för fyra av oss. I dag fick vi äta middag utan pappa, precis som igår. Han har nämligen varit på utbildning i Stockholm i två dagar och därmed kommit hem sent både igår och i dag. Som tur var hann han i alla fall fika på Alla hjärtans dag-bakelse med oss i kväll. Bättre kvällsfika än så går det nog inte att få!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 13 februari 2019 21:15

Sedan Gustav fick en ny fröken när vårterminen började så är hans läxfria dagar över. I dag var det läxa i engelska som gällde, med obligatoriskt förhör av mamma såklart. Även Filippa hade läxa i form av multiplikationstabellen på surfplattan. Det var dock svårt att göra läxan och titta på TV samtidigt. Tänk vad mycket bättre det gick att göra den vid matbordet och med mamma som stöd!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 10 februari 2019 21:22

Den här helgen har det inte blivit mycket gjort. Gustav har varit förkyld och haft feber, så vi har mest varit inomhus. En sväng till en nyöppnad godisaffär hann vi dock med igår. Ingen mello utan godis nämligen! I dag skippade vi dock alla träningar, men mamma och pappa hann i alla fall med en tur till återvinningen för att slänga skräp. Sedan var helgen slut för den här gången!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 7 februari 2019 21:43

I morse på väg till skolan föll den äntligen, Alvins sjunde tand, som hängt riktigt löst de senaste dagarna. Det var tanden bredvid den högra framtanden i överkäken som han tappade när han satt i bilen. Nu blev alltså hans glugg i överkäken ännu större. När Alvin kom hem från skolan i eftermiddags hamnade tanden i ett glas med vatten för hämtning av tandfen. Frågan är dock om tandfen fortfarande använder sig av guldpengar eller om man måste ha Swish nuförtiden? Det visar sig i morgon bitti!


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 5 februari 2019 23:18

Det har gått troll i Gustavs och pappas fotbollsträning på tisdagkvällarna. Vecka efter vecka är den inställd och det av samma anledning: snön! Det bara snöar och snöar och det i kombination med den konstgräsplan som killarna spelar på går inte riktigt ihop. Men det kanske inte gör så mycket, vädret just nu är ju sannerligen inget fotbollsväder, särskilt inte för dem som måste stå och titta på...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 2 februari 2019 22:45

I eftermiddags gav vi oss iväg för att åka skridskor. Det var premiär för i år och mamma var lite orolig för att Alvin inte skulle komma ihåg hur man gjorde, men det var inga problem. Han åkte, eller sprang kanske snarare, så fint, även om det blev några vurpor. Sedan bar det hemåt för att lämna av brorsorna och därefter åkte resten av familjen för att handla mat. Till middag blev det hemgjord pizza och därefter var det dags för den andra premiären för i år, nämligen den första deltävlingen av melodifestivalen 2019. Vi barn var som vanligt engagerade och hann med att både hjärtrösta och äta godis och snacks medan vi lyssnade på låtarna. Gustav och Filippa hade inte ätit godis på en hel månad, så de hade lite att ta igen...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Av Gustav & Filippa - 30 januari 2019 22:30

I dag har smågrabbarna i familjen haft en spännande dag! Alvin och hans klass firade nämligen att de gått hundra dagar i skolan! Det firades bl a med popcorn och fika och extra roliga aktiviteter.


För Gustav blev dagen ännu mer speciell. Sexorna hade nämligen friluftsdag i Hammarskog i dag och då fick de bl a bada i en isvak med kläderna på. Sedan skulle de ta sig upp ur isvaken med hjälp av isdubbar. Gustav var lite nervös innan, men vågade faktiskt hoppa i och sedan gick det galant att ta sig upp. Som tur var kunde han efter doppet gå in i ett värmetält och byta om och värma upp sig igen. Mamma och pappa blev grymt imponerade av Gustav och mamma säger att hon ALDRIG hade vågat att bada i en isvak...


/Gustav, Filippa och Alvin genom mamma

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards